ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Δανία: Στην Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ ανήκει το ακέφαλο πτώμα

Βρήκαν βαρύ μεταλλικό αντικείμενο δεμένο στο ακέφαλο και ακρωτηριασμένο πτώμα που βρέθηκε στην θάλασσα της Κοπεγχάγης – Τα άκρα είχαν αποκοπεί επιμελώς – Ο πολυεκατομμυριούχος Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε πως σκοτώθηκε μέσα στο υποβρύχιο και πως πέταξε το σώμα της στη θάλασσα

Η αστυνομία της Δανίας επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης πως το ακέφαλο και ακρωτηριασμένο πτώμα που εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες στον κόλπο της Κοπεγχάγης ανήκε στην Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, που «εξαφανίστηκε» από το υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη. 

Οι αστυνομικοί στην Κοπεγχάγη ανακοίνωσαν μάλιστα πως το πτώμα φέρει σημάδια κακοποίησης, που υποδεικνύουν πως ο δράστης ήθελε να αφαιρέσει όλο τον αέρα από μέσα, ώστε αυτό να βυθιστεί. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, έδεσε πάνω του και ένα μεταλλικό βαρύ αντικείμενο.

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα ώστε να εντοπίσουν το κεφάλι και τα άκρα της άτυχης κοπέλας, ενώ παράλληλα στο εργαστήριο προσπαθούν να εντοπίσουν ίχνη που θα οδηγήσουν στην αιτία θανάτου της. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως τα άκρα του πτώματος, χέρια και πόδια, είχαν αποκοπεί επιμελώς από τον δράστη.

Ο Πέτερ Μάντσεν έχει ομολογήσει στις αρχές πως η δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε «ατύχημα» μέσα στο υποβρύχιο και πως ο ίδιος πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα, ενώ βρίσκονταν στον κόλπο της Κοπεγχάγης.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από διερχόμενο ποδηλάτη στην όχθη του Κόλπου Køge, όπου ο Μάντσεν είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ως το σημείο που «έθαψε» το πτώμα της Βαλ.

«Το γενετικό υλικό που ελήφθη από το πτώμα ταιριάζει με αυτό της Κιμ Βαλ», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Για την υπόθεση αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10:00 το πρωί.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Το μυστήριο περιέπλεξε η εξαφάνιση αργότερα και του υποβρυχίου, το οποίο ωστόσο εντοπίστηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου στον Κόλπο Køge, περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια της πρωτεύουσας της Δανίας.

Το πρωί εκείνης της ημέρας ο Μάντσεν πήδηξε στο νερό όταν άρχισε να βυθίζεται το υποβρύχιο και στο πλήρωμα του σκάφους που τον περισυνέλεξε είπε ότι είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τη δεξαμενή έρματος του υποβρυχίου, το οποίο δεν κατάφερε να επισκευάσει.

 

Θρίλερ στη Δανία: Στην Σουηδή δημοσιογράφο ανήκει το ακέφαλο πτώμα – Protothema.gr