ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος για Νταβούτογλου στις 22 Μαΐου

Στις 22 Μαΐου θα είναι γνωστός ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο εσωτερικό του κόμματος για να το πράξει.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, κατά την οποία υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του ως πρωθυπουργός, ο Νταβούτογλου είπε πως κράτησε ανέπαφο το AKP και την κυβέρνηση στη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου στην Τουρκία. Είπε ότι κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς η “ισχυρή” κυβέρνηση του AKP θα συνεχίσει.

Ο Νταβούτογλου κάλεσε επίσης το AKP να παραμείνει ενωμένο.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να κάνει δηλώσεις, αφού νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι Anonymous «Χάκαραν» Την Τράπεζα Της Ελλάδoς

Η ένταση και οι διαφωνίες μεταξύ του Α. Νταβούτογλου και του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του δεύτερου για απομάκρυνση του πρώτου από τα καθήκοντά του ως αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού. Πράγμα που σχολιάζεται από την αντιπολίτευση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης ως «πραξικόπημα του Ερντογάν».
AdTech Ad

Το πρώτο βήμα είχε γίνει πριν από μια εβδομάδα όταν στην Κεντρική Επιτροπή ελήφθη, κατόπιν οδηγιών του κ. Ερντογάν, απόφαση με την οποία έπαυε ο πρόεδρος του κόμματος να έχει αρμοδιότητα επί των επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Το αποτέλεσμα είναι η απόφαση για έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός και κατ’ επέκταση ο νέος πρωθυπουργός.

Ο κ. Νταβούτογλου δεν θα είναι υποψήφιος.

Τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά του υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, του υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ρ.Τ. Ερντογάν, Μπεράτ Άλμπαϊράκ, του υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ, του αντιπροέδρου του κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς και του βουλευτή Μουσταφά Σέντοπ.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Ερντογάν και Νταβούτογλου και ακολούθησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Πηγή: nooz.gr

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός Ζακυνθινός Από Επίθεση Βρετανού Στο Λαγανά

Καραμπόλα Με Τρεις Νταλίκες Στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου! Νεκροί Και Οι 2 Άνθρωποι Που Επέβαιναν Στο ΙΧ

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανία