ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελειώνει η γερμανική κατοχή στην Ευρώπη

γερμανική κατοχή, Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αγγλία
γερμανική κατοχή, Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αγγλία

ΤΡΑΜΠ, ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΦΑΡΑΤΖ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ακόμα και ο υπερσυντηρητικός ECONOMIST, το μεγάλο διεθνές περιοδικό, παραδέχεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι τα νέα αφεντικά του πλανήτη είναι η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα και η Αγγλία επιχειρώντας παράλληλα να κάνει από τώρα το μνημόσυνο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη.

Τραμπ, Πούτιν και Φάρατζ αλλάζουν ριζικά τις παγκόσμιες ισορροπίες και διαλύουν το μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γαλλία και Ιταλία ετοιμάζονται για τη δική τους μέρα ανεξαρτησίας και η Ελλάδα εξακολουθεί να διασύρεται απ’ τον Σόιμπλε ο οποίος θρασύτατα εξακολουθεί να προκαλεί και να δηλώνει, ερχόμενος σε ριζική αντίθεση με τον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μείωση του δημόσιου χρέους και ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να ζουν σε βάρος των άλλων Ευρωπαίων.

Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας θα πρέπει να αρχίσει να κατανοεί το μέγεθος των ριζικών ανατροπών που προκαλεί η εκλογή Τραμπ στην Αμερική και η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πανίσχυρη Γερμανία πολύ σύντομα θα βρεθεί σε κατάσταση απομόνωσης με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Τα σχέδια του Τραμπ, του Πούτιν και του Φάρατζ οδηγούν σε ένα νέο συνασπισμό των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο η Γερμανία δεν έχει καμία θέση. Γι’ αυτό σύντομα θα υπάρξει συνωστισμός για το ποια χώρα θα εγκαταλείψει πρώτη τη Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Economist θεωρεί την Γαλλία ως την πρώτη χώρα που θα επιδιώξει την ανεξαρτησία της αποτινάζοντας το γερμανικό ζυγό. Δεν αποκλείεται να διαψευστεί γιατί οι Ιταλοί έχουν δρομολογήσει ήδη εξελίξεις που τους οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση με το Βερολίνο. Το ζητούμενο πλέον είναι η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις νέες γεωπολιτικές ανατροπές και να συνταχθεί έγκαιρα με τους νέους ισχυρούς του πλανήτη. Με δεδομένο ότι οι Γερμανοί αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή τη μείωση του επαχθούς δημόσιου χρέους, η χώρα μας δεν έχει άλλη επιλογή.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει τον εφιάλτη των μνημονίων που παράγουν φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, υπανάπτυξη και ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντέξει συνεχίζοντας τον εφιάλτη των μνημονίων. Οι συντάξεις έχουν γίνει επιδόματα πείνας, οι μισθοί έφτασαν σε επίπεδα Βουλγαρίας και η ανεργία καλπάζει. Βέβαια το Βερολίνο δεν ενδιαφέρεται για την ανθρωπιστική κρίση που προκαλούν οι εμμονές του Σόιμπλε να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό. Το μόνο που επιδιώκει η γερμανική κυβέρνηση είναι να εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα γιατί δεν τους δέχεται καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει το δίκαιο με το μέρος του και γι’ αυτό θα πρέπει να απαιτήσει άμεση μείωση του δημόσιου χρέους που είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση, η σύγκρουση με την Μέρκελ θα πρέπει να είναι μετωπική και η Ελλάδα οφείλει να αναζητήσει νέους συμμάχους. Οι μεγάλες ανατροπές που προκαλεί η εκλογή Τραμπ είναι ευκαιρία για τη χώρα μας και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Καλύτερα να συμμαχήσουμε με τα νέα αφεντικά του πλανήτη, δηλαδή τους Αμερικάνους, τους Ρώσους, τους Κινέζους και τους Άγγλους παρά να παραμείνουμε για άλλα εκατό χρόνια σκλάβοι των Γερμανών.

Πηγή: kontranews

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Όλα Όσα Είπαν Τσίπρας-Ομπάμα

Ο Ρέντσι Αφαιρεί Τις Σημαίες Της Ε.Ε

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας