ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Έρχονται πρόστιμα! Με τσιπάκι θα ελέγχουν αν έχουν πληρωθεί τέλη, ασφάλιστρα, κάρτα καυσαερίων!

«Πονοκέφαλος» για όσους οδηγούς δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας. Ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός, μίλησε για τα «ραβασάκια» του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και για τις νέες… τεχνολογίες που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μελαχρινός μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για ηλεκτρονικό έλεγχο των εκκρεμοτήτων των οσηγών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα τοποθετείται μία ηλεκτρονική συσκευή σε όλα τα Ι.Χ. και με αυτό τον τρόπο «θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος».

Ακόμη συμπλήρωσε πως όταν πληρώνει κανείς τα τέλη στην τράπεζα, θα ενημερώνεται απ’ ευθείας η κάρτα και κατ’ επέκταση το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Μελαχρινός εξήγηξσε πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει η κυβέρνηση να επιταχύνει τους ελέγχους και να κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις.

«Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπεται σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής», συμπλήρωσε ακόμη ο Παν. Μελαχρινός για να σνεχίσει: «Θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα».

Σημείωσε, ωστόσο, πως όλο αυτό το σχέδιο είναι ακόμη υπό σκέψη στο ΥΠΟΙΚ.

«Φάκελος πρόστιμα»

Ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ρωτήθηκε ακόμη για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Απάντησε πως «στο πρώτο στάδιο θα έρθουν κάποια ειδοποιητήρια από το υπουργείο Οικονομικών για όσους δεν έχουν εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις τους».

Αρκέστηκε να σημειώσει πως αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στο 2016, χωρίς να το τοποθετεί χρονικά με σαφήνεια, ενώ ακόμη υπογράμμισε πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το πόσα ειδοποιητήρια για τα ασφάλιστρα θα στείλουν.

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

18.000 Νέες Θέσεις Εργασίας Σε 49 Δήμους Προανήγγειλε Η Διοικήτρια Του ΟΑΕΔ