ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τα μυστικά της γιάφκας των τζιχαντιστών στο Παγκράτι – διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ με όλες τις γιάφκες

Χάρτες και σχεδιαγράμματα του αεροδρομίου “Ζάβεντεμ” των Βρυξελλών βρέθηκαν μέσα σε υπολογιστές και USB της γιάφκας των τζιχαντιστών που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Παγκράτι.

Σχεδόν 500 μέτρα μακριά, από μια άλλη γνωστή γιάφκα, αυτή της 17 Νοέμβρη στην οδό Δαμάρεως και Φρύνης στο Παγκράτι, η γιάφκα των τυζιχαντιστών στην οδό Αστερόπης περιείχε ευρήματα τα οποία φυσιολογικά θα έπρεπε να έχουν συμβάλει στην αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες.

Στην γιάφκα του Παγκρατίου έμενε τον Ιανουάριο του 2015 ο οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ

Όλα τα ευρήματα, καθώς και εκείνα που είχαν συλλεχθεί από άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Χωματιανού, στα Σεπόλια, στάλθηκαν αρμοδίως στις βελγικές αρχές, οι οποίες ταυτοποίησαν το DNA του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας με δική τους ευθύνη.

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και περαιτέρω προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς – ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο – καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο εφέρετο ως Συριακής καταγωγής.

Δέκα ημέρες αργότερα ενημέρωσαν οι Βέλγοι τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι ο “Σύρος” ήταν Γάλλος και σεσημασμένος στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, προς το παρόν, ότι ο Γάλλος, που εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, είναι ο Ρεντά Κρικέ, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, στο προάστιο Αρζεντέιγ, βόρεια του Παρισιού.

Πληροφορίες του NewsIt.gr αναφέρουν ότι η ΕΛΑΣ δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των υπολογιστών και του USB.

Όλα άρχισαν όταν οι βελγικές αρχές έστειλαν σήμα στην Ελλάδα ότι είχαν πιάσει το στίγμα του κινητού του Αμπαούντ στη χώρα μας. Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε το διαμέρισμα στο Παγκράτι και προσήγαγε τον Αλγερινό και τον Σύρο (που λίγο αργότερα το Βέλγιο ενημέρωσε ότι επρόκειτο για Γάλλο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους).

Μέσα στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί υπολογιστές και usb.

Αρχικά, οι Βέλγοι ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές ότι δεν ενδιαφέρονται για αυτούς. Όμως, πέντε ημέρες αργότερα, επανήλθαν, ζητώντας τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, ο οποίος μέσα σε δέκα ημέρες παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία μαζί με τα ευρήματα, χωρίς όμως να είναι γνωστό το περιεχόμενό τους.

Δείτε πού βρίσκονταν στην Αθήνα οι γιάφκες των τζιχαντιστών, της 17 Νοέμβρη και του Νίκου Μαζιώτη, σε ένα διαδραστικό χάρτη.

 

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός: Συνελήφθησαν 30 Ύποπτοι Για Τρομοκρατία Στην Κύπρο

ΝΕΚΡΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας