ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο μοναστήρι της Μυρτιάς

Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό και τη Θεία λειτουργία

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο μοναστήρι της Μυρτιάς

Συνεχής η επισκεψιμότητα πιστών από όλη την περιοχή

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες το πρωί στο Μοναστήρι της Μυρτιάς για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στο μοναστήρι την Κυριακή τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, τον οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή, ενώ ανήμερα της γιορτής, χθες, τελέστηκε και Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου Αλέξη Αντωνίου. Υπό την παρουσία του Ηγούμενου Ιωσήφ το κήρυγμα έκανε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, πιστοί διένειμαν εκτός των άλλων και σπόρια, όπως προστάζει το έθιμο της ημέρας.
Η επισκεψιμότητα πιστών από όλο το νομό στο μοναστήρι της Μυρτιάς ήταν συνεχής και την Κυριακή και χθες ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η γιορτή αυτή αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου. Η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώσει ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του.
Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Όταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώσει τους υιούς του Ισραήλ».
Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε. Και ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό τον άγιο, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού. «Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

μοναστήρι της Μυρτιάς, Εισόδια της Θεοτόκου (2)

μοναστήρι της Μυρτιάς, Εισόδια της Θεοτόκου (3)

μοναστήρι της Μυρτιάς, Εισόδια της Θεοτόκου (4)

μοναστήρι της Μυρτιάς, Εισόδια της Θεοτόκου (5)

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Πλήθος Κόσμου Χθές Στο Αντίρριο Για Την Υποδοχή Της Τιμίας Ζώνης Της Παναγίας

Ολοκληρώνεται Και Ο Τελευταίος Τρούλος Της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας

About the author

AmfLife

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.