ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονίζει ο Έλληνας ψαράς που ήθελαν να συλλάβουν οι Τούρκοι στις Οινούσσες – “Πανάθεμά τους τι προσπαθούν να κάνουν”

– Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι παίζουν επικίνδυνα στο Αιγαίο
– Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά και το πλήρωμά του στις Οινούσσες
– Ο ψαράς μιλάει στο NewsIt και τον Μίλτο Σακελλάρη και περιγράφει όλο το αδιανόητο περιστατικό
– Χρειάστηκε να παρέμβει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού για να φύγει το τουρκικό σκάφος
– Έλληνας ψαράς: “Μας πλησίασαν, μπήκαν μπροστά στο καΐκι και μας σταμάτησαν. Ήθελαν να μπουν μέσα στο πλοίο”

H κατάσταση στο Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι με τους Τούρκους καθημερινά να σπρώχνουν την κατάσταση στα άκρα και τους Έλληνες να προσπαθούν να επιδείξουν ψυχραιμία στα ανόητα και επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων.

Μετά από ημέρες προκλήσεων οι Τούρκοι σήμερα έκαναν το αδιανόητο. Πλήρωμα της τουρκικής ακτοφυλακής ουσιαστικά επιχείρησε να συλλάβει έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε με το καΐκι του σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες.Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι υποστήριζαν πως το σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, με τον Έλληνα ψαρά να αρνείται να εγκαταλείψει το σημείο και τα αίματα να… ανάβουν!

Ο Έλληνας ψαρας που απειλήθηκε να συλληφθεί απο τους Τούρκους μιλάει στο Newsit και τον ρεπόρτερ Μίλτο Σακελλάρη και η μαρτυρία του είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική.

Πρόκειται για τον ψαρά του αλιευτικού “Άγιος Δημήτριος”, ο κ. Στέφανιος Δημίδης, ο οποίος απειλήθηκε να συλληφθεί από τουρκικό πλοίο της ακτοφυλακής. Όπως μας περιγραφει αποκλειστικά στο Newsit, το τουρκικό πλοίο τους ζήτησε δυο (!) και όχι μια φορά να απομακρυνθούν από το σημείο που ήταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (1,5 μίλι απο το νησί) και ψάρευαν.

Παράλληλα αποκαλύπτει στο Newsit πως την ώρα που τους απειλούσαν με σύλληψη, ακόμη ένα τουρκικό πλοίο έμπαινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τελικά το σοβαρότατο επεισόδιο εκτονώθηκε με την αποχώρηση του Στέφανου Δημιδη και του πληρώματος του αλιευτικού του από το σημείο, όπου βρίσκονταν για να βγάλουν το μεροκάματο τους.

“Μας πλησιασαν μπήκαν μπροστά μας και μας σταμάτησαν. Ήθελαν να μπούνε μέσα στο πλοίο δεν ξέρω. Τι να πω. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Εμείς φωνάξαμε το λιμενικό και μετά ήρθε το πολεμικό ναυτικό”, λέει χαρακτηριστικά στο Newsit ο Έλληνας ψαράς.

“Ηρθε πρώτα το λιμενικό έκανε κάποιες κινήσεις να το απομακρύνει το τουρκικό πλοίο αυτό δεν απομακρυνόταν. Μετά κάλεσαν το πολεμικό ναυτικό που τους ζήτησε να απομακρύνουν το πλοίο. Εκείνο έφυγε. Μετα εμείς μείναμε στο ίδιο σημείο και ξαναήρθαν οι Τούρκοι. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Μετά ήρθε ξανά το πολεμικό ναυτικό και ξαναέφυγε το τουρκικό πλοίο. Μετά τα μαζέψαμε και εμείς και φύγαμε”, δηλώνει συγκλονισμένος από την προκλητική στάση του τουρκικού λιμενικού.

“Κατά κάποιο τροπο ήθελαν να με συλλάβουν. Αν είχαμε όπλα θα τους ρίχναμε. Ο άνδρας απο το πολεμικό ναυτικό μου είπε να μείνω ψύχραιμος. Το πολεμικό ναυτικό ήρθε πολύ γρήγορα. Ευτυχώς που είναι εκεί και περιπολούν οι άνθρωποι. Ήμασταν μέσα στα δικά μας ύδατα και μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε. Μπαίνουν συνέχεια οι Τούρκοι. Και χθες συνέβη αντίστοιχο επεισόδιο. Πανάθεμά τους τι γυρεύουν και προσπαθούν να κάνουν”, συνεχίζει

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΨΑΡΑ ΣΤΟ NEWSIT.GR

Διαβάστε επίσης:

Αυξημένη Κίνηση Στον Κόμβο Αμφιλοχίας

Άδειες – Εξπρές Για Τα Υδατοδρόμια – Έρχεται Η Σειρά Της Αμφιλοχίας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας