ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι εκστρατείες υπέρ και κατά του Brexit

Brexit-UK

Λονδίνο

Στο στάδιο του δρόμου και των συγκεντρώσεων περνά η μάχη για το βρετανικό δημοψήφισμα έξι εβδομάδες πριν την κάλπη, με τα δύο στρατόπεδα να οργώνουν τη Βρετανία. Ο μεν πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποιεί για τη ζημιά από αποχώρηση, ο δε πρώτης γραμμής πλέον αντίπαλός του Μπόρις Τζόνσον ζητά έξοδο. Το «ναι» στην παραμονή υποστήριξε και ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, επιτεθέμενος παράλληλα στην κυβέρνηση.

Το Σάββατο, ο Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίστηκε σε συγκέντρωση για την παραμονή στην ΕΕ στην εκλογική του περιφέρεια, το Γουίτνεϊ. Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε, θα είχε «καταστροφικές επιπτώσεις» σε σχέδια ανάπτυξης υποδομών, λέγοντας πως θα χάνονταν δισεκατομμύρια χρηματοδοτήσεων.

Γουρουνοκεφαλή Έξω Από Το Εκλογικό Γραφείο Της Μέρκελ

Ο Μπόρις Τζόνσον από την άλλη -της «επίσημης εκστρατείας» για το Brexit, του Vote Leave- εμφανίστηκε σε συγκέντρωση υπέρ του Brexit στο Μπρίστολ, όπου κάλεσε σε έξοδο από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε, «έχει αλλάξει σε βαθμό που έχει γίνει αγνώριστη σε σχέση με εκείνο στο οποίο είχαμε συμφωνήσει να συμμετέχουμε».

Ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν εμφανίστηκε σε συγκέντρωση στο Λονδίνο και κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. «Δεν είναι η ΕΕ το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση των Συντηρητικών» είπε ο Κόρμπιν.

Σπάρτο: Σκουπίδια Και Επίπεδο Πολιτισμού

Εκτός από το Vote Leave, που είναι επισήμως η οργάνωση που αναγνωρίστηκε ως η πλευρά της υποστήριξης του Brexit, και η πλατφόρμα Grassrouts Out («Κίνημα βάσης “Έξω”») προχώρησε το Σάββατο σε εκατοντάδες τοπικές συγκεντρώσεις ανά τη βρετανική επικράτεια.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη Φυγόποινου Στην Αμφιλοχία

Άδειες – Εξπρές Για Τα Υδατοδρόμια – Έρχεται Η Σειρά Της Αμφιλοχίας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας