ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος του χιονιά η χώρα!!

Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα που σαρώνεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη βόρειο Ελλάδα αλλά και στα νησιά.

Έκλεισε προσωρινά η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου για λόγους ασφαλείας λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού.
Λίγο πριν από τις 5:00 το απόγευμα δόθηκαν πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, ωστόσο οι υπεύθυνοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, ώστε αν χρειαστεί να ληφθούν εκ νέου προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια των φέρι μποτ του πορθμείου Ρίου – Αντιρρίου διεξάγονται κανονικά.

Προβλήματα εντοπίζονται και στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, λόγω της χιονόπτωσης.

Συγκεκριμένα, η εθνική οδός Αθηνών – Πατρών είναι κλειστή στο 175ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω χιονιού. Το ίδιο ισχύει στο 172ο χλμ. στο ρεύμα προς Πάτρα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης, στην περιοχή Λαμπίρι, πάλι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπησαν της πορείας τους αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Αιτωλοακαρνανία

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης και παγετού υπάρχει στα εξής σημεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας: Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, πρώην Δ.Δ. Πυλλήνη, Θέση Χάνι Φασουλά, της πρώην Δ.Δ. Αποδοτίας, προς Άνω Χώρα.
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, στην Περιμετρική Οδό Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς και στην Ε.Ο. Αντιρρίου –Λιδορικίου, από το 15ο χλμ. (κόμβος Ναυπάκτου – Ιτέας).

Στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

Λεωφ. Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς «REGENCY CASINO MONT PARNES»
Περιφ. Οδός Πεντέλης-Ν. Μακρής, από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης «414»
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας -Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, ρεύμα προς Θήβα (απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά, τα λοιπά αυτοκίνητα με χρήση αντ/κών αλυσίδων).

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Εορτασμός Θεοφανείων στο Σπάρτο

Λευκάδα: Αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας