ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Σωστές επιλογές για να χάσω τα κιλά των διακοπών από το Fitsteps.gr

fitsteps.gr
fitsteps.gr

Το καλοκαίρι τελειώνει , αλλά για πολλούς μένουν μερικά παραπανίσια κιλά. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός ούτε άγχος , το μόνο που χρειάζεται είναι να μπούμε σε ένα πρόγραμμα πάλι. Ποιες όμως είναι οι σωστές επιλογές για να καταφέρουμε να επανέλθουμε?

Αρχικά όλοι θα σκεφτούν τις δίαιτες αποτοξίνωσης που στην ουσία είναι ένας μύθος.
Το σώμα μας έχει ένα δικό του τέλειο σύστημα βοήθειας και αποτοξίνωσης, ο ηπατικός ιστός. Εκεί γίνεται η αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Ο τρόπος που αποτοξινώνεται το σώμα μας είναι αλάνθαστος, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες δίαιτες, μονοφαγικές ή με φρούτα, σταφυλοθεραπείες, με χυμούς και γιαουρτάκια. Δεν υπάρχει λόγος, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε σ ‘ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφικής συμπεριφοράς.

Αναρωτιόμαστε εάν τα έξτρα κιλά που φαίνονται στη ζυγαριά μετά τις διακοπές, είναι λίπος ή όπως θέλουμε να πιστεύουμε, υγρά σε κατακράτηση;
Και οι δύο απόψεις είναι σωστές. Αν οι διακοπές είναι παρατεταμένες, ένα σημαντικό μέρος των κιλών που πήραμε είναι λίπος, αν οι διακοπές διαρκούν 3-4 μέρες και δεν έγινε υπερβολική κραιπάλη ή υπερφαγία, τότε είναι πιθανό το μεγαλύτερο μέρος να είναι νερό. Εν ολίγοις δεν γίνεται λίπος σε μια νύχτα, όσο άσχημα και φάμε την προηγούμενη.

Δεν μπορούμε να χάσουμε τα κιλά των διακοπών εδώ και τώρα. Ότι μπορούμε να χάσουμε τα κιλά εδώ και τώρα, αυτός είναι πραγματικός μύθος. Με 15 μέρες διακοπές, που είναι ο μέσος όρος που πηγαίνουμε συνήθως οι Έλληνες, οι συσσωρευμένες θερμίδες σίγουρα έχουν αφήσει ποσοστό λίπους αυξημένο, το οποίο δεν χάνεται με μεγαλύτερη συχνότητα από το 1 τοις εκατό του συνολικού βάρους, ανά βδομάδα.

Μην καταφεύγετε σε συμπληρώματα διατροφής ή λιποδιαλυτικά που υπόσχονται θαύματα σε λίγες μόνο μέρες. Ελάχιστα θα είναι τα αποτελέσματα. Υπάρχουν 2 κατηγορίες, αυτά που δουλεύουν πραγματικά και είναι αποτελεσματικά , αλλά είναι επικίνδυνα και παράνομα, όποτε δεν τα συζητάμε, ούτε τα ονοματίζουμε, απλά τα κατηγοριοποιούμε. Αυτά λοιπόν τα ξεχνάμε και υπάρχει και η άλλη κατηγορία προϊόντων που δουλεύουν ελάχιστα ως καθόλου και είναι νόμιμα και ακίνδυνα.

Τακτικές του στιλ ένα γιαούρτι το βράδυ ή απαγόρευση υδατανθράκων μετά τις 7μ.μ δεν θα βοηθήσουν.
Αν κόψουμε τους υδατάνθρακες το βράδυ, ναι θα βοηθούσε στην απώλεια κιλών, αλλά δεν βοηθάει στο να λάβουμε τα θρεπτικά στοιχεία που ζητά ο οργανισμός και δεν βοηθάει το νευρικό σύστημα να ηρεμήσει το βράδυ και έτσι δεν έχουμε κανονικό και ήρεμο ύπνο. Η σύγχρονη έρευνα προτείνει να ακολουθούμε συμβουλές και προτάσεις που έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα και μας εκπαιδεύει να διορθώσουμε την διατροφική συμπεριφορά, αλλιώς τα αποτελέσματα είναι παροδικά. Κάνεις δεν μπορεί να τρώει ένα γιαούρτι ή να κόψει τον υδατάνθρακα το βράδυ για όλη του τη ζωή. Η βασική πηγή ενεργείας του εγκεφάλου και του νευρικού μας συστήματος είναι η γλυκόζη του αίματος και αν μετά το μεσημέρι δεν προσλαμβάνει τίποτε που να μετατρέπεται σε γλυκόζη στο αίμα μας πώς να ηρεμήσει εγκέφαλός μας και το νευρικό μας σύστημα; Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Δεν χρειάζεται αυτός ο τεράστιος πανικός! Πρόγραμμα…

Αρχικά φτιάχνουμε πάλι το πρόγραμμά μας με 5 γεύματα , 3 κυρίως και 2 σνακ. Δεν ξεχνάμε ποτέ το πρωινό μας καθώς και το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Εμπλουτίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας με άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα . Φρούτα και λαχανικά. Προϊόντα ολικής αλέσεως ( δημητριακά, ρύζι, μακαρόνια, ψωμί). Άπαχη πρωτεΐνη όπως αυγά, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρια. Και….. ξεκινάμε πάλι προπόνηση!

Fitsteps Tips

Δεν χρειάζεται να τα στερηθούμε όλα κατευθείαν. Ένα παγωτάκι δεν θα σας χαλάσει το πρόγραμμα. Οι γρανίτες και τα σορμπέ αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για όσους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της ‘γραμμής’ τους, καθώς παρέχουν τις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες γεύσεις παγωτού. Όπως και ένα frozen yogurt χωρίς πρόσθετα από πάνω.

Πηγή: Fitsteps.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Βιβλιοθήκη Σπάρτου – Μαίρη Π. Μπακογιάννη

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας