ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σορός-μούμια βρέθηκε μέσα σε ακυβέρνητο σκάφος στις Φιλιππίνες

Άγνωστο πότε και από τι πέθανε ο Γερμανός κυβερνήτης – Δείτε τις φωτογραφίες

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν δύο ψαράδες το Σαββατοκύριακο, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Φιλιππίνων. Μέσα στο εγκαταλελειμμένο κι ακυβέρνητο σκάφος που εντόπισαν στα νερά ήταν η μουμιοποιημένη σορός του Γερμανού Manfred Fritz Bajorat.

Το σώμα του, σε αποσύνθεση, βρέθηκε στον ασύρματο καθώς, όπως φαίνεται, απηύθυνε απελπισμένη έκκληση για βοήθεια ενώ πέθαινε.

Ο 23χρονος Christopher Rivas ψάρευε με έναν φίλο του όταν πρόσεξε το γιοτ να πλέει από το σπασμένο κατάρτι.

Το σκάφος, ονόματι SAYO, έπλεε στον κόσμο την τελευταία 20ετία.

Μέσα στην καμπίνα, που το μεγαλύτερο μέρος της βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια του νερού, βρέθηκαν φωτογραφικά άλμπουμ, ρούχα και κονσέρβες φαγητού.

Είναι ασαφές πόσο καιρό έπλεε ο Manfred ή τι τον σκότωσε. Η ταυτότητά του διακριβώθηκε από έγγραφα που βρέθηκαν μέσα στο σκάφος.

Φίλος του είπε στη BILD πως η τελευταία φορά που είχε νέα του ήταν ένα χρόνο πριν, μέσω Facebook.

Οι ξηροί άνεμοι των ωκεανών, η θερμοκρασία και ο αλμυρός αέρας συνέβαλαν στη διατήρηση του σώματος του νεκρού.

Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να καταγράψει τα τελευταία του ταξίδια και να βρει ανθρώπους με τους οποίους είχε μιλήσει.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για παρουσία δεύτερου ατόμου στο σκάφος ενώ φίλοι του λένε πως ήταν πολύ έμπειρος και αποκλείεται να μην πρόσεξε τις καιρικές συνθήκες.

Ο Δρ. Mark Benecke, ιατροδικαστής στην Κολωνία, είπε στην BILD πως η στάση του σώματός του δείχνει πως ο θάνατος ήταν μάλλον απροσδόκητος, πιθανώς από καρδιακή προσβολή.

Η γερμανική πρεσβεία στη Μανίλα συνεργάζεται με την αστυνομία για να εντοπίσει την οικογένειά του στη Γερμανία. Πιστεύεται πως ο Manfred έχει μια κόρη.

mmum1

mmum3

Πήγη :newsbeast.gr