ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα δικάζονται οι κυνηγοί που βασάνιζαν αγριογούρουνα με τα σκυλιά τους την Ασφάκα Ιωαννίνων

Dogo Argentino, βασάνιζαν αγριογούρουνα, Ασφάκα Ιωαννίνων, βασάνιζαν αγριογούρουνα με Dogo Argentino
Dogo Argentino, βασάνιζαν αγριογούρουνα, Ασφάκα Ιωαννίνων, βασάνιζαν αγριογούρουνα με Dogo Argentino

Σήμερα ,σύμφωνα με τα όσα γράφει η κ.Ελένη Ηλιοπούλου στο zoosos.gr , αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση των παράνομων αγώνων ικανοτήτων σκυλιών ράτσας Dogo Argentino που διοργανώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου του 2012 στην Ασφάκα Ιωαννίνων με θύματα αγριογούρουνα και δράστες, τους κυνηγούς ιδιοκτήτες των σκυλιών της συγκεκριμένης φυλής, που διαφήμιζαν το κατόρθωμα του βασανισμού των ανυπεράσπιστων ζώων ανεβάζοντας μάλιστα και βίντεο στο διαδικτυακό κανάλι Youtube.

Οι κυνηγοί – δράστες τότε για να δείξουν τις ικανότητες των σκυλιών τους κρατούσαν από τα πόδια τουλάχιστον ένα αγριογούρουνο και άφηναν τα σκυλιά να επιτίθενται στο ζώο (που δεν είχε ούτε τα μακριά δόντια τα οποία έχουν τα αγριογούρουνα) ξανά και ξανά κατά παράβαση της νομοθεσίας που τονίζει ξεκάθαρα ότι βασανισμός κάθε ζώου (άρθρο 16 4039/2012) ακόμα και του θηράματος είναι παράνομος, όπως επίσης παράνομη είναι η εκπαίδευση σκύλων σε μονομαχία (άρθρο άρθρου 12 παρ. 3 του νόμου 4039/2012) αλλά παράνομη είναι και η διοργάνωση έκθεσης – αγώνα χωρίς άδεια και με την συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων, καθώς τα σκυλιά όλα είχαν κομμένα αυτιά.

Τα βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι κυνηγοί – διοργανωτές στην επίσημη σελίδα τους και στο facebook συγκέντρωσε τότε ο Μάνθος Αρμπελιάς και ενημέρωσε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία έκανε και την σχετική καταγγελία.

Τρία βίντεο ανέβασαν τότε στο Youtube οι διοργανωτές για να δείξουν το κατόρθωμα τους…

Αυτοί οι αγώνες είχαν μάλιστα και «επίσημο» χαρακτήρα αφού συμμετείχε και διεθνής κριτής μέλος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.) από την Βουλγαρία ενώ ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος δήλωσε άγνοια για το θέμα. Μετά την καταγγελία που έγινε τότε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Π.Φ.Π.Ο. ενημερώθηκε και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο Κ.Ο.Ε. ενώ ενημερώθηκε και ο F.C.I. για την παράβαση στην οποία υπέπεσε ο κριτής της και ο Κυνολογικός Όμιλος Βουλγαρίας κάλεσε τον κριτή σε απολογία και δέχτηκε επίπληξη.

Η επιστολή που είχε στείλει τότε στην Εισαγγελία η Π.Φ.Π.Ο.

«Κύριε Εισαγγελέα,

Σε παράνομη έκθεση εργασίας σκύλων της φυλής Dogo Argentino που διοργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012 στην Ελλάδα, οι διοργανωτές έβαλαν τα σκυλιά τους να ξεσκίσουν ζωντανό ένα αγριογούρουνο. Καθώς ο κριτής της έκθεσης ήταν Βούλγαρος, οι φωτογραφίες και τα βίντεο, έχουν αναρτηθεί στη δική του σελίδα, και έχουμε ελλιπή ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής της έκθεσης, και τα στοιχεία αυτών που συμμετείχαν σε αυτήν.
Παρ’ όλα αυτά, μέσα από το facebook βρήκαμε το όνομα του ενός από τους εικονιζόμενους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λέγεται Γ.Κ.

Παρακαλούμε να δώσετε εντολή να βρεθεί ο εν λόγω παραβάτης, να συλληφθεί και να υποδείξει και τους υπόλοιπους της φωτογραφίας. Σύμφωνα με την νομοθεσία, η δίωξή τους ασκείται βάσει των ακόλουθων παραβάσεων:

α) Παράβαση του άρθρου 16 του Ν.4039/2012 για κακοποίηση ζώου. Τόσο το γουρούνι υπέφερε μέχρι τη θανάτωσή του, όσο και τα ίδια τα σκυλιά που εκπαιδεύτηκαν γι’ αυτή την εργασία, χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία νόμιμη διαδικασία διεξαγωγής εκθέσεων στην χώρα μας.

β) Παράβαση του άρθρου 12 παρ. 3 του Ν.4039/2012 βάσει του οποίου απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας.

γ) Παράβαση για τη διοργάνωση παράνομης έκθεσης ζώων βάσει του Ν.4039/2012, άρθρο 7 παρ.1.

δ) Παράβαση για συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων βάσει του Ν.4039/2012 άρθρο 7 παρ.4.

Όλες οι ανωτέρω παραβάσεις συνιστούν βαριά πλημμελήματα με πολύ αυστηρές ποινές. Δια τούτο, παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας» καταλήγει στην επιστολή της η Π.Φ.Π.Ο.

Τα τρία βίντεο που αποδεικνύουν τον βασανισμό των αγριογούρουνων (μάλλον εκτροφής καθώς δεν είχαν ούτε καν τα μακριά δόντια για να αμυνθούν) είναι στη διάθεση του www.zoosos.gr.

Πηγή: zoosos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Άγνωστος ρίχνει επανειλημμένα φόλες στην Αμφιλοχία

Ρίχνουν Φόλες Σε Αδέσποτα Στη Βόνιτσα

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας