ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ραδιενεργή βόμβα σχεδίαζαν να κατασκευάσουν οι τζιχαντιστές (Video)

Τζιχαντιστές είχαν θέσει υπό κρυφή παρακολούθηση ανώτερο στέλεχος του βελγικού πυρηνικού προγράμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδίαζε βομβιστική επίθεση με ραδιενεργά υλικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου. Αν και μέχρις στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση, οι αναφορές κάνουν λόγο για την εμπλοκή των δύο βομβιστών, Ιμπραήμ και Χαλίντ Ελ-Μπακράουι, σε σχέδιο του ISIS για την κατασκευή «βρώμικης» βόμβας, με στόχο τη διασπορά θανατηφόρων ραδιενεργών υλικών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Βελγίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ανακλήθηκαν οι άδειες εισόδου τουλάχιστον 11 εργαζομένων στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Tihange, 65 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά των Βρυξελλών, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση πρόσβασης ασύλληπτων μελών του ισλαμιστικού πυρήνα σε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν επίσης αναπτυχθεί περιμετρικά των δύο σταθμών παραγωγής ατομικής ενέργειας του Βελγίου, μια εγκατάσταση πυρηνικής έρευνας και μια εταιρεία που ειδικεύεται στα ιατρικά ισότοπα.

Ανώτερο στέλεχος του βελγικού πυρηνικού προγράμματος είχε κινηματογραφηθεί κρυφά από τζιχαντιστές στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές. Στις 24 Μαρτίου, τα δύο αδέλφια ελ-Μπακράουι ταυτοποιήθηκαν ως τα άτομα εκείνα που είχαν θέσει το στέλεχος υπό παρακολούθηση. Η εφημερίδα La Derniere Heure του Βελγίου αναφέρει ότι -σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας- τα δύο αδέλφια είχαν τοποθετήσει κρυφές κάμερες σε θάμνους έξω από το σπίτι του υπαλλήλου.

https://www.youtube.com/watch?v=sxTmNd4iQPk

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριος Ξυλοδαρμός Μεταξύ Οδηγών Στο Αγρίνιο

Τα Πόδια Προσφύγων Διαφορετικών Θρησκειών Έπλυνε Ο Πάπας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας