ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Δυτική Ελλάδα!

Στη δεύτερη θέση με τους περισσότερους ανέργους συνεχίζει να βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα με το ποσοστό κατά το δ’ τρίμηνο του 2015 να ανέρχεται στο 28,9%.

Αυξήση του ποσοστού της ανεργίας σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, οι γυναίκες και όσοι δεν έχουν πάει στο σχολείο βιώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών πλήττονται λίγοτερο από την ανεργία.

Κατά το Δ΄ Τρίμηνο του 2015 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.641.682 άτομα και των ανέργων σε 1.174.658, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 24,4%, έναντι 24,0% του προηγούμενου τριμήνου και 26,1% του αντίστοιχου τριμήνου 2014. Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 3,0% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2014. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 5,7% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2014.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο από τους άνδρες, καθώς το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 28,4% έναντι του 21,2% που είναι στους άνδρες.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (45,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (13,7%) και στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (19,6%).
Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 9,4% του συνόλου των απασχολούμενων. Και από αυτούς το 69,5% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, το 6,8% για άλλους προσωπικούς λόγους, το 4,7% γιατί εκπαιδεύεται, το 2,9% διότι φροντίζει μικρά παιδιά ή εξαρτώμενους ενήλικες και το16,0% για διάφορους άλλους λόγους. Οι μισθωτοί ανέρχονται σε 65,7%, ποσοστό που παραμένει χαμηλότερο του μέσου όρου της Ε.Ε. (83,5%)

Τα στοιχεία που αφορούν στην ανεργία ανά περιφέρεια δείχνουν ότι τις πρώτες θέσεις σε ποσοστά ανεργίας κατέχουν η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Ελλάδα και η Θεσσαλία και ακολουθούν η Κρήτη, η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης:

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας