ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πρωταθλήτρια στην Formula 1 In Schools η Ελλάδα!

F1 In Schools, Infinite Racing, εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, F1 In Schools championship
F1 In Schools, Infinite Racing, εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, F1 In Schools championship

Η ελληνική ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη με τον διακριτικό τίτλο Infinite Racing, κατέκτησε το πρωτάθλημα, στον παγκόσμιο τελικό του F1 In Schools, ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες!

Τι είναι η Formula 1 in Schools; Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό εφαρμοσμένης τεχνολογίας σε πολύ υψηλό επίπεδο στον κόσμο. Εισάγει τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση τεχνικών γνώσεων πάνω στις φυσικές επιστήμες, στις νέες τεχνολογίες, στην μηχανική, στη ρευστομηχανική, στη χημεία και στα μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη εμπειρίας και ικανοτήτων, σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στην Formula 1 in Schools, οι μαθητές σχεδιάζουν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, μια μικρογραφία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας προγράμματα 3D CAD για τον σχεδιασμό και προγράμματα ρευστοδυναμικής προσομοίωσης CFD. Τα αυτοκίνητα που είναι κατασκευασμένα από ξύλο μπάλσα (ένα ειδικό ελαφρύ ξύλο που χρησιμοποιείται στον μοντελισμό) κινούνται με φυσίγγια CO2 (ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο φούσκωμα των ελαστικών) με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 70 χλμ./ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή μήκους μόλις 24 μέτρων. Η πίστα διαθέτει αισθητήρες που μετρούν την απόδοση των οχημάτων για δύο ταυτόχρονα οχήματα διαφορετικών ομάδων για να διατηρείται η αίσθηση του ανταγωνισμού.

Κατά την διάρκεια του «αγώνα» που διαρκεί ελάχιστα, γίνονται ταυτόχρονες μετρήσεις για την ταχύτητα των οχημάτων αλλά και ο χρόνος αντίδρασης των μαθητών κατά την διαδικασία της εκκίνησης. Οι μαθητές συμμετέχουν με ομάδες που προέρχονται από σχολεία από όλο τον κόσμο, μαθαίνουν να επικοινωνούν διαδραστικά μεταξύ τους, να λειτουργούν ως δεμένη ομάδα, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν business plans, να διαχειρίζονται τεχνικά έργα, να αντιλαμβάνονται την αξία του marketing και την «προώθηση ενός προϊόντος», να κατανοήσουν την έννοια της χορηγίας και να συνεργάζονται με διάφορους φορείς, εταιρείες ή ιδιώτες από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο.

Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες των 3 έως 6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας, με αρχηγό της ομάδας, σχεδιαστή οχήματος F1, κατασκευαστή μοντέλου F1, γραφίστα, υπεύθυνο Marketing & Eπικοινωνίας, υπεύθυνο διαχείρισης πόρων, υπεύθυνο σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας καθώς και υπεύθυνο σχεδιασμού και ανάπτυξης μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό business plan και αναζητά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους να διακριθούν.

H Mercedes-Benz Hellas πίστεψε στις δυνατότητες της Infinite Racing των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, και υπήρξε ένας από τους βασικούς χορηγούς της προσπάθειας που την έχρισε πρωταθλήτρια κόσμου. Συγκεκριμένα, η Infinite Racing στους τελικούς που έγιναν στο Austin του Texas στις ΗΠΑ, κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με 852,3 βαθμούς, έναντι 837 της Infitude από την Αυστραλία και της Endeavour από την Γερμανία που κατετάγη 3η με 770,5 βαθμούς. Υπήρξε όμως και άλλη Ελληνική ομάδα που είχε προκριθεί στον παγκόσμιο τελικό, η Aeolus Racing που ήταν ομάδα συνεργασίας που προέκυψε από την ένωση της IRON από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και της White Squall Racing της Σχολής Μωραϊτη, πήρε την 7η θέση. Οι ελληνικές ομάδες ήταν οι δύο φιναλίστ στους αγώνες αντίδρασης, τον οποίο κέρδισε η Infinite. H Infinite Racing των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, εκτός από τον παγκόσμιο τίτλο πήρε το πρώτο βραβείο για το site της, ενώ ήταν και η νικήτρια στους knock-out αγώνες.

Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά!

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

‘Εγραψε Ιστορία Ο Φερστάπεν!

Ανανέωσε Με Ferrari Ο Kimi Raikkonen

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας