ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΚΑΙ ΙPHONE

Σοκάρει η είδηση με τον πατέρα που πούλησε την 18 μηνών κόρη του για να αγοράσει iPhone και μοτοσικλέτα

Για 23.000 γουάν, ήτοι περίπου 3200 ευρώ, ένας Κινέζος πατέρας πούλησε τη 18 μηνών κόρη του προκειμένου να αγοράσει iPhone και μοτοσικλέτα.

Ο πατέρας, από τη νοτιοανατολική Κίνα, βρήκε αγοραστή για το παιδί του online, όπως γράφει η Daily Mail επικαλούμενη κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η μητέρα λέγεται πως δούλευε σε διάφορες προσωρινές δουλειές ενώ ο σύντροφός της περνούσε τον περισσότερο χρόνο του σερφάροντας σε internet cafe.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2013. Ο γάμος αναβλήθηκε καθώς ήταν και οι δυο ανήλικοι και το μωρό τους γεννήθηκε ύστερα από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Τότε ήταν και οι δύο 19 ετών και καθώς αντιμετώπιζαν οικονομική στενότητα, το μωρό θεωρήθηκε βάρος. Τότε ο πατέρας σκέφτηκε να τη δώσει και να αγοράσει, με τα χρήματα που θα έβγαζε, τα υλικά αγαθά που επιθυμούσε.

Ο αγοραστής, που αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία, αγόρασε το κοριτσάκι για την αδελφή του. Το μωρό παραμένει μαζί της μέχρι η αστυνομία να κρίνει τι είναι γι’ αυτό το καλύτερο.

«Κι εγώ υιοθετημένη ήμουν και πολλοί άνθρωποι στην πόλη μου έδωσαν τα παιδιά τους να τους τα μεγαλώσουν άλλοι. Δεν ήξερα πως είναι παράνομο», δήλωσε η μητέρα όταν την εντόπισε η αστυνομία.

Ο πατέρας καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και η μητέρα σε φυλάκιση 2,5 ετών με αναστολή.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα, 200.000 αγόρια και κορίτσια πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο στην Κίνα και πωλούνται online.

Πηγή: athensgo.gr