ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πόσα είναι τελικά τα χιλιάδες καμμένα στρέμματα στην Αττική;

Διαφορετική εικόνα από αυτή του πρωθυπουργού για τη φωτιά στην Αττική δίνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το οποίο κάνει λόγο για περισσότερα από 15.000 καμμένα στρέμματα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι έγιναν στάχτη 15.000 στρέμματα, σημειώνοντας μάλιστα πως στη φωτιά του 2009 περίπου στην ίδια περιοχή είχαν καεί 150.000 στρέμματα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως υπήρξε έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση του μετώπου στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα, όμως, με το Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο έχει τα στοιχεία από το σύστημα FireHub, έγιναν στάχτη συνολικά 2.690 εκτάρια, δηλαδή 26.900 στρέμματα. Σημειώνεται ότι σε πρωθύστερη ανακοίνωση το αστεροσκοπείο είχε κάνει λόγο για 3.912 καμμένα εκτάρια, δηλαδή 39.120 στρέμματα. Σημειώνεται πως ένα εκτάριο είναι ίσο με δέκα στρέμματα. Εδώ λοιπόν γεννάται ένα σημαντικό ερώτημα: Τι είναι σωστό, τα 15.000 στρέμματα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός ή τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών;

Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου έχει κάνει λόγο για 18.500 στρέμματα καμένης γης, με άλλα κυβερνητικά στελέχη να αναφέρουν 20.000 στρέμματα καμένα.

Δείτε τον χάρτη του Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Δείτε τον αρχικό χάρτη που μετά διορθώθηκε:

 

 

Πηγή: Πόσα είναι τελικά τα χιλιάδες καμμένα στρέμματα στην Αττική; – Thetoc.gr