ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Όσοι δεν θέλουν να πληρώνουν δεν θα έχουν νερό»

ΔΕΥΑΑ, Οφειλές, Διακοπή παροχής νερού, Αγρίνιο
ΔΕΥΑΑ, Οφειλές, Διακοπή παροχής νερού, Αγρίνιο

Έπονται δεκάδες διακοπές υδροδότησης σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους σε όσους δεν πληρούν κοινωνικά κριτήρια

Αμείλικτη θα είναι πλέον η στάση της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου, προς τους Δημότες πρώην Καποδιστριακών Δήμων που αποτελούν πλέον το Καλλικρατικό Αγρίνιο, γύρω από το ζήτημα της μη πληρωμής του νερού. Όπως προ μηνών είχε δημοσιεύσει η «Σ» αν και το ποσοστό πληρωμής στον Δήμο Αγρινίου ξεπερνά το 90%, στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους μετά βίας… αγγίζει το 30%. Συνέπεια είναι οι οφειλές να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στη ΔΕΥΑΑ, τα ταμεία της οποίας χάνουν τεράστια ποσά από τις υπέρογκες και χρόνιες οφειλές πολιτών.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγρινίου και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Γιώργο Παπαναστασίου την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να δοθούν ξεκάθαρες κατευθύνσεις ως προς το ζήτημα των οφειλών. Για το λόγο αυτό θα γίνει αναλυτική καταγραφή όλων των Δημοτών των πρώην Καποδιστριακών Δήμων με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να φανεί ποιος δικαιολογημένα δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του νερού και ποιος όχι.

Πρωτοβουλίες από τον Δήμαρχο Αγρινίου: «Όσοι δεν θέλουν να πληρώνουν δεν θα έχουν νερό»

Μάλιστα η εντολή του κ. Παπαναστασίου είναι ξεκάθαρη: «Όποιος δεν πληρώνει το νερό, είτε από αμέλεια, είτε επειδή απλά δεν θέλει, θα γίνει διακοπή. Τελεία και παύλα. Δεν είναι κορόιδα αυτοί που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κάποιοι άλλοι απλά να μην θέλουν να πληρώνουν επειδή έτσι είχαν μάθει. Αυτά να τα ξεχάσουν».

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν αναμένονται εκατοντάδες διακοπές υδροδότησης, σε μία προσπάθεια η Δημοτική Αρχή να σταματήσει την αδικία σε βάρος όσων είναι πιστοί στις υποχρεώσεις τους και από την άλλη να λειτουργήσει πιεστικά προς όσους δεν πληρώνουν, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία της ΔΕΥΑΑ.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Αναστολή Καταβολής Ασφαλιστικών Εισφορών Σε Περιοχές Που Επλήγησαν Από Θεομηνίες – Στη Λίστα Βόνιτσα Και Αμφιλοχία

Το Ψάρεμα Της Σουπιάς Στον Αμβρακικό Κόλπο Και Η Καταστροφική Υπεραλίευση

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας