ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «κήρυξε» τον πόλεμο στην Ρωσία!

Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει τι συμφωνήθηκε στην Ισλαμική Σύνοδο Τουρκίας-Σ.Αραβίας και γιατί ένας ρωσοτουρκικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος και πιο κοντά από ποτέ καθώς η Τουρκία με συγκεκριμένες ενέργειες κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στην Ρωσία.

Η 13η Ισλαμική Σύνοδος με την ονομασία «Ενότητα και αλληλεγγύη για την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη» που διοργάνωσε η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας (IOC) έγινε στις 10-15 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Σύνοδο αυτή πρόεδρος ήταν ο Ρ.Τ.Ερντογάν και προέκυψαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Έγινε κατανοητό ότι η Τουρκία μαζί με τα κράτη του Κόλπου θα προσπαθούσαν όχι μόνο να αποσταθεροποιήσουν στην Συρία αλλά θα προχωρούσαν και σε αποσταθεροποίηση της Ευρασίας φτάνοντας τα ρωσικά σύνορα ακόμα και μέρα σε ρωσική επικράτεια!

Κατά την Διάρκεια της Συνόδου ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός, Α.Νταβούτογλου, έκανε εκτενείς αναλύσεις για «Κατεχόμενα Ισλαμικά Εδάφη» όπως Παλαιστίνη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ-Κριμαία και εξέφρασε τις «ανησυχίες» του για την εξέλιξη αυτών των καταστάσεων.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι αυτές οι περιοχές πρέπει να «σωθούν» μέσω κουλτούρας, θρησκευτικών και άλλων «μέσων» ενώ δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «άλλα μέσα» αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες για «υβριδικό πόλεμο».

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στο ζήτημα της Κριμαίας ως κύριο θέμα της Συνόδου.

Επίσης καταδικάστηκε η «Αρμενική επιθετικότητα» στο Ναγκόνορ-Καραμπάχ.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρών ήταν ο Mustafa Dzhemilev, πρώην πρόεδρος των Mejlis, των Τατάρων της Κριμαίας, ως ο μόνος νόμιμος αντιπρόσωπος των κατοίκων της Κριμαίας.

Ο Dzhemilev είχε επίσης κοινή συνάντηση με τους Προέδρους Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

Παρών ήταν επίσης και ο Βασιλιάς Salmann της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος χαιρετήθηκε στο αεροδρόμιο από τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή τελετή.

Σύμφωνα με τα όσο ειπώθηκαν στην Σύνοδο Σ.Αραβία και Κατάρ χρησιμοποιούν την Τουρκία για να επεκτείνουν την επιρροή τους στην ΕΕ. Η Τουρκία έχει αποδεχτεί τα σχέδια τους και τα έχει θέσει σε εφαρμογή.

Μια άλλη «πολεμική» συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκία ήταν η αναγγελία από τον Mustafa Abdulcemil Cemiloglu, πρώην αρχηγό των Τατάρων της Κριμαίας, της δημιουργίας της «Ταξιαρχίας Μουσουλμάνων» για να καταπολεμηθεί ο «Αυτονομισμός της Κριμαίας» όπως και η «διακίνηση ανθρώπων» και η «μεταφορά αγαθών κοντά σε ζώνες ένοπλων συγκρούσεων».

Με άλλα λόγια η Σύνοδος δημιούργησε μια » Ταξιαρχία Τρομοκρατών» για να καταπολεμηθεί η ρωσική ανάμιξη στην Κριμαία και τα φιλορωσικά αισθήματα.

Σύμφωνα με την FSB ο Cemiloglu ήταν πράκτορας της CIA και συνεργαζόταν τα χρόνια της Κυβέρνησης Ρήγκαν.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε επίσης:

EgyptAir: Τα Συντρίμμια Δεν Ανήκουν Στο Αεροπλάνο Δηλώνει Ο Αντιπρόεδρος Της Εταιρίας

Απέρριψε Η Αθήνα Το Τουρκικό Αίτημα Για Δίωξη Του Ελληνα Πιλότου

Άδειες – Εξπρές Για Τα Υδατοδρόμια – Έρχεται Η Σειρά Της Αμφιλοχίας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας