ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

O αμερικανικός παράγοντας παίρνει καθαρή θέση υπέρ των κυπριακών και ελληνικών συμφερόντων

αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους
αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους

Κυπριακή ΑΟΖ
ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους, παρέλυσε κάθε δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών και πολεμικών πλοίων που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, που έχει εγκατασταθεί η πλατφόρμα της κοινοπραξίας TOTAL – ENI για να πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ με τα υπερσύχρονα συστήματα που διαθέτουν μπλόκαραν τις επικοινωνίες των Τούρκων με αποτέλεσμα τα μαχητικά και τα πολεμικά πλοία να μην έχουν καμία δυνατότητα να αναπτύξουν δραστηριότητα στην επίμαχη περιοχή.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή συνιστά μια σκληρή απάντηση στην προκλητικότητα του Σουλτάνου, ο οποίος προσγειώθηκε απότομα αφού δεν τολμάει να τα βάλει με μια παγκόσμια υπερδύναμη.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι Αμερικανοί, είναι ότι η περιοχή της Μεσογείου αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ότι οι ίδιοι εγγυώνται την ασφάλεια.

ΓΙΑ πρώτη φορά ο αμερικανικός παράγοντας παίρνει καθαρή θέση υπέρ των κυπριακών και ελληνικών συμφερόντων, φτάνοντας σε σημείο να μπλοκάρει τις τηλεπικοινωνίες των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ αυτή δείχνει την έλλειψη κάθε εμπιστοσύνης της Ουάσινγκτον στην Τουρκία και πολύ περισσότερο στον Σουλτάνο, ο οποίος έχει ξεφύγει και αποτελεί παράγοντα αστάθειας για ολόκληρη την περιοχή.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μπορεί πλέον να πουλάει τσαμπουκά μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας, φυλακίζοντας αντιπάλους του καθεστώτος και καρατομώντας χιλιάδες στρατιωτικούς και εκπαιδευτικούς.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και Ευρωπαίοι, τον πήραν χαμπάρι και τον έχουν ξεγραμμένο στην κυριολεξία. Μάλιστα τα νταραβέρια που έχει αναπτύξει με την Μόσχα αγοράζοντας πυραυλικά συστήματα έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να τον φέρουν σε απόλυτη ρήξη με τους Αμερικανούς.

ΜΕ την αγορά μαμούθ, οπλικών συστημάτων από την Μόσχα, ο Ερντογάν επιταχύνει την πτώση του, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ομαλή.

Ο ΑΚΡΑΤΟΣ τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν αναβάθμισε γεωπολιτικά τη θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τις ΗΠΑ, δεν πρέπει να έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα. Αντίθετα πρέπει να αποκτήσει στρατηγικά χαρακτηριστικά, με διάρκεια και προοπτική.

ΓΙΑΤΙ η μόνιμη παρουσία των Αμερικανών στο Αιγαίο, εγγυάται με απόλυτο τρόπο την ασφάλεια της χώρας, απέναντι στον τρελαμένο Σουλτάνο, ο οποίος αφού διέλυσε την Τουρκία, δεν το έχει σε τίποτα να εξάγει την κρίση στο Αιγαίο.

Πηγή Άρθρου: KontraNews