ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νεκρές δυο γυναίκες -βομβίστριες στην Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική αστυνομία σκότωσε δύο γυναίκες, οι οποίες επετέθησαν το πρωί κατά αστυνομικού στόχου στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

Οι δύο γυναίκες “εξουδετερώθηκαν” σε κτίριο όπου είχαν οχυρωθεί μετά την επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανήρτησαν βίντεο που δείχνει τις δύο γυναίκες να πετούν χειροβομβίδες κατά λεωφορείου της αστυνομίας και στη συνέχεια να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα κατά του αρχηγείου των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει ότι δύο γυναίκες έφθασαν στον τόπο της επίθεσης με ταξί και άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου της αστυνομίας στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες βγήκαν από το ταξί και διέφυγαν πεζή στα σοκάκια της περιοχής.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, η αστυνομία είχε παγιδεύσει τις δύο γυναίκες σε κτίριο της περιοχής, από όπου στη συνέχεια ακούσθηκαν πυρά και μία έκρηξη.

Οι δύο γυναίκες, που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, όταν άνοιξαν πυρ και έριξαν χειροβομβίδα εναντίον λεωφορείου της αστυνομίας σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, αναγνωρίσθηκαν ως μέλη της αριστερής μαχητικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπo (DHKP-C), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Το DHKP-C έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα στο παρελθόν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, ως επί το πλείστον σε προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: onalert.gr