ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Ναυμαχία» στη Ζάκυνθο – Δήμος και ιδιοκτήτες διεκδικούν την κυριότητα του «Ναυαγίου»

οικογένεια Σουλάνη, ναυαγιο, ζακυνθος
οικογένεια Σουλάνη, ναυαγιο, ζακυνθος

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Ζακύνθου και της οικογένειας Σουλάνη που διεκδικεί την κυριότητα του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

Την περασμένη Τρίτη (7/2), όπως αναφέρει η εφημερίδα Real, συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο της Ζακύνθου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η κόρη του φερόμενου ως ιδιοκτήτη και δικηγόρος Ελένη Σουλάνη, με την οποία ζητά να απαγορευτεί κάθε μορφής επέμβαση στο κουφάρι του πλοίου χωρίς την έγκριση του πλοιοκτήτη.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα η κυρία Σουλάνη: «Το κουφάρι του πλοίου ανήκει στους ιδιοκτήτες του».

«Το κράτος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια για την απόκτηση και τη συντήρησή του, την οποία θυμήθηκε έπειτα από 37 χρόνια, πιστεύοντας ότι οι ιδιοκτήτες έχουν εξαφανιστεί» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας περνά στην αντεπίθεση και απαντά στη δικηγόρο και κόρη του ιδιοκτήτη: «Το εγκαταλείψατε πριν από πολλά χρόνια. Τώρα το πλοίο ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και στη Ζάκυνθο».

Ο «Παναγιώτης» όπως θυμούνται οι παλαιότεροι στο νησί ναυάγησε στη συγκεκριμένη παραλία τον Οκτώβριου του 1980. Από τότε, εξελίχθηκε σε αξιοθέατο, σμιλεμένο από το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Πηγή: Newsbomb

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Η Θρυλική «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Του Ωνάση Στη Ζάκυνθο

Επιδότηση Βιολογικών Καλλιεργειών 2017

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας