ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεσολόγγι: Πρόγραμμα εορτών Εξόδου

Οι Εορτές Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου ξεκινούν το Σάββατο 25 Μαρτίου και θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μεσολόγγι, την Αθήνα και το Βόλο με τη συμβολή πολλών φορέων , όπως η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

«Το πρόγραμμα των εορτών , αποτελεί το επιστέγασμα μιας συντονισμένης προσπάθειας τόσο του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου αλλά και των συμπολιτών , που έχει ως στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των Εορτών. Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι επιλεγμένες και αντιπροσωπευτικές του ύφους, της ποιότητας και της αισθητικής που επιβάλλεται…», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος.

Το πρόγραμμα και την αφίσα των Εορτών για τα 191 Χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων παρουσίασαν στην αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας (Πινακοθήκη) ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Δ. Μπουσμπουρέλης και η κυρία Σοφία Λαναρά.

Τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία, καθώς και η αδελφοποιημένη Κοινότητα Σαμαρίνας. Την Κυριακή 9 Απριλίου, τις Εορτές θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Poster2017-1-1

Νίκη Παπαδούλα – Ert.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανάρτηση Προγραμμάτων Παρακολούθησης των Θαλάσσιων Υδάτων>

Ανοίγει ο δρόμος για την έρευνα υδρογοναθράκων σε Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοποννήσο