ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μέριμνα για τους σιτοπαραγωγούς ζητά η Φ. Αραμπατζή

Ταμείο Κρίσης, αγορά σίτου, Φ. Αραμπατζή
Ταμείο Κρίσης, αγορά σίτου, Φ. Αραμπατζή

Την ανάγκη να καταθέσει αίτημα και η Ελλάδα για να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Κρίσης καθώς οι τιμές στην αγορά σίτου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επισημαίνει μ΄ επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου η βουλευτής της ΝΔ, Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, ενώ μέριμνα για τους πληγέντες παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας λόγω των βροχοπτώσεων ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης.

Η κ.Αραμπατζή επισημαίνει ότι χιλιάδες σιτοπαραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την περαιτέρω απομείωση του εισοδήματός τους λόγω της αδυναμίας τους να προωθήσουν τα προϊόντα στην αγορά και σημειώνει ότι απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου.

Ειδικότερα , αναφέρεται στο γεγονός ότι η κρίση των δημητριακών απειλεί έντονα και άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Πολωνία, η Λετονία , η Εσθονία και η Ιταλία και τονίζει ότι έχουν ήδη ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οικονομική στήριξη μέσω κυρίως της ενεργοποίησης του Ταμείου Κρίσης. Όπως υπογραμμίζει, έχει ήδη υποβληθεί σχετικό αίτημα από τις αρχές Οκτώβρη αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa Cogeca. Η ίδια διερωτάται αν το έχει στηρίξει ή θα το στηρίξει και η Ελλάδα προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Ταμείο, για τους πληγέντες παραγωγούς, όπως συνέβη και με το χώρο των γαλακτοκομικών.

Στο μεταξύ, για το θέμα της καταγραφής των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξαν το τελευταίο διάστημα στις 21 και 22 Οκτωβρίου κυρίως στο Μεσολόγγι και τα γύρω χωριά κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση και βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Π.Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου. Οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ ξιφουλκούν κατά της κυβέρνησης για το θέμα της έλλειψης καθαρισμού των ρεμάτων και ζητούν εξηγήσεις γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα και γενικότερα τα έργα υποδομών δεν προχωρούν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα και για τους μικρομεσαίους αγρότες.

thessaliatv.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Τι Αγροτικό Επιδοτεί Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Τρομακτικές Εικόνες Από Τον Κρατήρα Στο Καλπάκι

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας