ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά κατακαίει πευκοδάση στην Σκόπελο

Μεγάλη φωτιά κατακαίει πευκοδάσος στην Σκόπελο στην περιοχή Άγιος Ευστάθιος και έχει σημάνει συναγερμός στις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που σπεύδουν στο νησί για να περιορίσουν και να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα.
 

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2.30 περίπου μετά το μεσημέρι και κατακαίει το πευκοδάσος στην περιοχή ‘Αγιος Ευστάθιος-Καρυά Σκοπέλου.Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου “Καναντέρ”, που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι την δύση του ηλίου, αλλά και δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης  δήλωσε ότι “για την κατάσβεση συμμετέχουν εκτός από τα δύο αεροσκάφη, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το νησί και 12 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές. Η φωτιά όμως αν και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, καίει ανεξέλεγκτα προς τον Προφήτη Ηλία, αλλά την προλάβαμε και δεν κατευθύνεται προς την περιοχή Σεντούκια από την άλλη πλευρά του νησιού, γιατί μετά θα κινδύνευε το πυκνό πευκοδάσος στην περιοχή Καλόγηρος”.

Στην Σκόπελο έφθασε εσπευσμένα με ελικόπτερο από την Αθήνα και κλιμάκιο 12 ατόμων-πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον αρχηγό της 1ης ΕΜΑΚ αρχιπύραρχο Κολοκούρη , που δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς.
Από τον Βόλο αναχώρησε για τη Σκόπελο το απόγευμα και μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, ενώ αναμένεται στο οχηματαγωγό να επιβιβασθούν και δυνάμεις από την Σκιάθο.

Πηγή: newsbomb.gr