ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθητής 3ης Λυκείου έπεσε θύμα bullying στο προαύλιο του σχολείου του στο Αγρίνιο

bullying, bullying στα σχολεία
bullying, bullying στα σχολεία

Σύμφωνα με το agrinioreport, θύμα bullying έπεσε μαθητής της 3ης Λυκείου σε σχολείο του Αγρινίου την ημέρα που διεξάγονταν οι μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη 5μελών προεδρείων ανά τμήμα.

Ο μαθητής είχε βάλει υποψηφιότητα στο τμήμα του και μάλιστα εξελέγη σε κάποια θέση. Η ένταση ξεκίνησε αρχικά με την εκφραστική επίθεση εναντίων του παιδιού από κάποιους συμμαθητές του κοροϊδεύοντάς τον πολύ έντονα και άσχημα. Το παιδί μαζί με την παρέα του, απομακρύνθηκε από το σημείο και ειδοποίησε τον Δ/τη του Λυκείου για το συμβάν ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον μαθητή, τους τόνισε πως αν συνεχιστεί το θέμα θα πέσουν αποβολές.

Το παιδί με την παρέα του βγήκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και εκεί δέχθηκε σωματική επίθεση από την ομάδα των παιδιών που αρχικά τον κορόιδευαν λεκτικά καθώς και από κάποιους εξωσχολικούς που ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,το παιδί χτυπήθηκε στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο μάτι και στο πίσω μέρος του κρανίου προκαλώντας του εμφανή σημάδια.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου εξετάσθηκε ενώ κλήθηκε και η αστυνομία όπου έφτασε άμεσα, κατέγραψε το συμβάν και πήρε καταθέσεις.

Ο μαθητής παρέμεινε για κάποιες ώρες στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τους οικείους του αποχώρησε.

Δυστυχώς δεν είναι μοναδικό περιστατικό, μιας και η χρήση βίας, για ένδειξη υπεροχής της περισσότερες φορές και χωρίς καμία ουσία, έχει γίνει συνηθισμένο φαινόμενο.

Κατακριτέο από όλους μας φυσικά τόσο το συγκεκριμένο περιστατικό όπως και κάθε συμβάν bullying και μακάρι κάποια στιγμή να εκπαιδευτούν εγκεφαλικά και ψυχικά γονείς, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί και να δώσουν περισσότερη σημασία σε ένα τόσο μεγάλο θέμα και όταν μάλιστα συμβαίνει μέσα σε σχολικές κοινότητες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Αφαίρεσαν από κλειδοθήκη 15 κλειδιά αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας

38χρονη Αποπειράθηκε Να Αυτοκτονήσει Με Χάπια Στην Αμφιλοχία

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας