ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίμνη Αμβρακία: Η γνωστή μας άγνωστη – Αιώνια πηγή ζωής

Περιβάλλον – Πολιτισμός – Ανθρώπινες Δραστηριότητες

Στην συνδιοργάνωση διημερίδας για τη λίμνη Αμβρακία προχωρούν ο Δήμος Αμφιλοχίας και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες στις 16 & 17 Μαρτίου 2017.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του Δήμου Αμφιλοχίας μετά από την ένταξή του στο Δίκτυο το Νοέμβριο του 2015 και συνδυάζει την επιστημονικά βασισμένη γνώση για τη λίμνη με το στοιχείο της συμμετοχικότητας της τοπικής κοινωνίας.

Για τη λίμνη Αμβρακία που διαθέτει ιδιαίτερα υγροτοπικά χαρακτηριστικά θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες – ειδικοί σε περιβαλλοντικά ζητήματα με έμφαση στο υδάτινο στοιχείο.

Επιπλέον στη διημερίδα θα συμμετάσχει η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα με παρουσιάσεις ομαδικών εργασιών μεταξύ αυτών και μαθητών του Sassoferato της Κεντρικής Ιταλίας (συνεργαζόμενο σχολείο μέσω etwinning με το Λύκειο Αμφιλοχίας).

Ο εκπρόσωπος του Δήμου στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, δημοτικός σύμβουλος, Νικός Χούτας σημειώνει ότι «η επικράτεια του Δήμου Αμφιλοχίας έχει αυξημένο υγροτοπικό ενδιαφέρον διαθέτοντας μια σπάνια περιβαλλοντική κληρονομία την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε» συμπληρώνοντας «σ’ αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε να υπάρξει μια συνολική προσέγγιση της λίμνης Αμβρακίας ώστε να έχουμε μια επικαιροποιημένη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασής της».

Η διημερίδα θα λάβει χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας

diimerida-amfiloxia3

diimerida-amvrakia1

liimerida-amfiloxia2

e-maistros.gr

Αλαλούμ Με Τους Δασικούς Χάρτες Στην Αιτωλοακαρνανία

«Τελειώνει» Η Αλιεία Στην Ναύπακτο… Σε Απόγνωση Οι Ψαράδες

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας