ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου: Μητρώο πλατάνων και κλάδεμα ευκαλύπτων

Παραδόθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου το Μητρώο πλατάνων του παραλιακού μετώπου Γριμπόβου και Ψανής. Το μητρώο αποτελείται από έναν τόμο 300 σελίδων με αντίστοιχη ψηφιακή έκδοση και περιέχει μόνιμα στοιχεία των πλατάνων Γριμπόβου και Ψανής, όπως είδος, θέση , διαθέσιμο αυξητικό χώρο και μεταβαλλόμενα στοιχεία, τα οποία εξαρτώνται από την αύξηση και κλάδευση τους, όπως ύψος, στηθιαία διάμετρο και εύρος κόμης.
Ακόμη περιλαμβάνει στοιχεία αξιολόγησης των δένδρων, όπως ζωτικότητα, υγεία, σταθερότητα, προβλήματα κορμού, κόμης και ριζών, και ασθένειες που προκύπτουν από μύκητες ή έντομα.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία γίνεται εκτίμηση της κατάστασης κάθε δένδρου και προτείνονται τα απαραίτητα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν. Με την βοήθεια των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) έχει χαρτογραφηθεί η περιοχή και έχει αποτυπωθεί ακριβώς η θέση του κάθε δένδρου. Κάθε δένδρο υποστηρίζεται από βάση δεδομένων με τα αναφερόμενα στοιχεία και τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία θα παρακολουθούνται και θα ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα μετά από επιτόπιους ελέγχους.

Τα πλατάνια του παραλιακού μετώπου αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Είναι υποχρέωση μας να τα προστατεύσουμε και να τα διατηρήσουμε. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ιδιαίτερα τώρα που η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, η οποία επιφέρει νέκρωση τους, έχει πλέον επεκταθεί σε 4 Νομούς της Πελοποννήσου: Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας.

Το μητρώο πλατάνων θα παρουσιαστεί από τον συντάξαντα Γεωπόνο κ. Λάμπρο Αδάμη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία την Τετάρτη 2/3/2016 ώρα 18.00.
Κλάδεμα ευκαλύπτων στο Άλσος Γριμπόβου

Έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε στις 26/2/2016 ημέρα Παρασκευή στο Άλσος Γριμπόβου από τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Ναυπάκτου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, αποφασίσθηκε η άμεση κλάδευση των ευκαλύπτων.
Από αύριο 1/3/2016, ημέρα Τρίτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες κλάδευσης των ευκαλύπτων και για λόγους ασφαλείας για διάστημα πέντε (5) ημερών κατά το οποίο θα εκτελούνται εργασίες απαγορεύεται η είσοδος στο Άλσος στους μη έχοντες εργασία.

Πηγή: agriniopress.gr