ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κυβερνήσεις της ΕΕ: Σταματήστε οριστικά το εμπόριο ελεφαντόδοντου!

οι-ελέφαντες-κινδυνεύουν
οι-ελέφαντες-κινδυνεύουν

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυτή τη στιγμή αποφασίζουν αν θα στηρίξουν την παγκόσμια και οριστική απαγόρευση του ελεφαντόδοντου!

Οι κυβερνήσεις μας πρέπει να κινηθούν άμεσα, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νόμιμο εμπόριο ελεφαντόδοντου στο μέλλον, το οποίο θα οδηγήσει τους ελέφαντες στην εξαφάνιση, σύμφωνα με 29 αφρικανικές χώρες.

Οι ελέφαντες κινδυνεύουν.

Σε όλη την Αφρική, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 61% τα τελευταία 33 χρόνια, με ρυθμό που προμηνύει την εξαφάνισή τους. 29 αφρικανικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τους ελέφαντες είναι να τους παράσχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία και να καταργήσουμε οριστικά και ολοκληρωτικά το εμπόριο ελεφαντόδοντου, ενώ μόλις 4 αφρικανικές χώρες αντιτίθενται σε αυτό το σχέδιο ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα επωφεληθούν από το εμπόριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το παρόν δε στηρίζει αυτή τη θέση και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για επανέναρξη του νόμιμου εμπορίου υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ακόμη και το ελεγχόμενο νόμιμο εμπόριο ελεφαντόδοντου τροφοδοτεί τη λαθροθηρία που θα μπορούσε να αφανίσει τους ελέφαντες από τον πλανήτη μας. Δεν υπάρχει ασφαλές εμπόριο ελεφαντόδοντου και οποιαδήποτε μάχη κατά της λαθροθηρίας θα είναι ελλιπής χωρίς την οριστική απαγόρευσή του τόσο σε διεθνές όσο και εθνικό επίπεδο.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ


Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα από όλη την Ελλάδα

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Διάσωση χελώνας καρέτα – καρέτα στο Διόνι

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας