ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυνηγοί σκότωσαν σπάνιο και προστατευόμενο είδος πτηνού – Έναν Μπούφο

σκότωσαν σπάνιο και προστατευόμενο είδος πτηνού, μπούφος
σκότωσαν σπάνιο και προστατευόμενο είδος πτηνού, μπούφος

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου οι κυνηγοί απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο επιπόλαιοι, πόσο ανεύθυνοι και καθοριστικά μοιραίοι μπορούν να αποβούν για τη φύση και τα πλάσματά της.

Αυτή τη δικαιολογία που ψελλίζουν συνέχεια οι «οικολόγοι κυνηγοί» ότι για υποτιθέμενους λόγους αναψυχής και χόμπι αποτελεί ένα ηθικά απαράδεκτο κίνητρο, καθώς συνδυάζει την ανθρώπινη διασκέδαση με την εκμάθηση στην αφαίρεση της ζωής ανυπεράσπιστων πλασμάτων και κατά συνέπεια στην ενίσχυση βάρβαρων ενστίκτων και στην προώθηση μιας βίαιης κουλτούρας.

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι θα έπρεπε τουλάχιστον εκτός από την έκδοση αδειών να προσφέρουν και μερικά μαθήματα στους αδαείς και πρωτόγονους θύτες – κυνηγούς, ότι το κυνήγι, ενέχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για τη βιοποικιλότητα,με τη θανάτωση και μείωση ορισμένων πληθυσμών, ειδικά όταν πρόκειται για είδη σπάνια και προστατευόμενα. Αλλά δυστυχώς η ηδονή του θηράματος είναι ισχυρότερη από τη ελεγχόμενη θήρευση.

Δυστυχώς αυτός ο μικρός μπούφος σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ημέρα της Χριστιανοσύνης, ημέρα του Σταυρού, έγινε στόχος θανάτου από τους συνήθεις αμετανόητους-ανεγκέφαλους κυνηγούς που εξακολουθούν να πυροβολούν έξω από το καταφύγιο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας ότι τα σκυλιά είναι φοβικά και με τους πυροβολισμούς εξαγριώνονται και αλληλοσπαράζονται. Αυτοί οι άνθρωποι – κυνηγοί που δεν σέβονται τη ζωή γιατί να σεβαστούν και ένα σπάνιο και προστατευόμενο είδος πτηνού.

Αυτό είστε κύριοι…. ασεβείς, αναιδείς, θρασύδειλοι χωρίς περιβαλλοντική κουλτούρα…. και καλό θα ήταν πριν πιάσετε το όπλο για να αφαιρέσετε μια ζωή, ανοίξτε και κανένα βιβλίο να διαβάσετε τι σημαίνει βιοποικιλότητα. Το καλύτερο θα ήταν οι κυνηγετικοί σύλλογοι να σας κάνουν κανένα σεμινάριο εκμάθησης που εκτός από τους κυνηγετικούς χάρτες, να σας δίνουν και φωτογραφίες με τα είδη των πτηνών για….. να μην τα μπερδεύετε.

Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας Πικερμίου/FB

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Τραυμάτισαν φλαμίνγκο στην λίμνη Μουριά στον Πύργο

Το κυνήγι στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού και στις προστατευόμενες περιοχές

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας