ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου λόγω απεργίας

πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, απεργίας Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας
πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, απεργίας Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Τα πλοία στην πορθμειακή γραμμή Ρίο – Αντίρριο, θα παραμείνουν δεμένα έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 8-12, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζήτησε νέα συνάντηση με την ηγεσία της ΠΝΟ, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι σεβαστές. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσα και κατά τη σημερινή συνάντηση στην ΠΝΟ, πιστεύω ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας. Καλώ την ΠΝΟ να λάβει υπόψη τα πιεστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, να επανεκτιμήσει τη στάση της, και να συμβάλλει άμεσα στη δρομολόγηση ενός πλοίου ανά γραμμή».

Ο υπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η προσπάθεια στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα είναι αποτελεσματική «ώστε να μην υπάρξει καμία αύξηση στο 10% και 15% των ναυτικών που ίσχυε μέχρι σήμερα».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς είπε από την πλευρά του ότι «πρόθεση του υπουργού είναι να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση, κάτι που μπορεί κάλλιστα να δώσει άλλο αποτέλεσμα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

O Άδωνις Γεωργιάδης στην Αμφιλοχία

Σχέδιο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας