ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν τα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου

Τρόμος και πανικός στην Ευρώπη μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμούς του μετρό στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην Κομισιόν. Κλειστά τα σύνορα του Βελγίου, ο στρατός στους δρόμους.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Στον χώρο υποδοχής επιβατών βρέθηκαν τρία γιλέκα αυτοκτονίας, κάτι που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεκροί από τα πολλαπλά χτυπήματα ανέρχονται σε 23 και οι τραυματίες είναι δεκάδες. Ωστόσο, τα νούμερα μεταδίδονται με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση. Στρατός και αστυνομία έχουν αποκλείσει όλο το κέντρο των Βρυξελλών και η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της επίθεσης

Τα βελγικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανά αντίποινα στη σύλληψη Αμπντεσλάμ,

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Κλειστοί είναι και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων.

CeI5aVIWIAARnT0

“Για την ώρα, ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση”, ανέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

CeJOsVrWIAIFZe7

Ο ολλανδικός στρατός ενισχύει την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορα της Ολλανδίας

traymatias2

Σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία. Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία αλλά και με τη Γαλλία.

Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.
Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

traumatias

check

brussels2

11

gualia

(Με πληροφορίες από: Guardian, ΑΜΠΕ, Sky News)

Ακυρώνονται Όλες Οι Πτήσεις Της Aegean Για Βρυξέλλες


Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας