ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάφεραν να συλλάβουν λαθροθήρα στην Πάλαιρο!

σύλληψη λαθροθήρα, πάλαιρος, αιτωλοακαρνανία, Θηροφυλακή Δ’ ΚΟΣΕ, Νομός Αιτωλοακαρνανίας
σύλληψη λαθροθήρα, πάλαιρος, αιτωλοακαρνανία, Θηροφυλακή Δ’ ΚΟΣΕ, Νομός Αιτωλοακαρνανίας

Νέα μεγάλη επιτυχία της Θηροφυλακής της Δ’ ΚΟΣΕ στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας της Δ’ ΚΟΣΕ, Απόστολος Καραλής, με έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόνιτσας, μαζί με τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Αθανάσιο Κακλαμάνη και Ρομποτή Σπυρογιάννη από τη Λευκάδα κατάφεραν ύστερα από παρακολούθηση δεκαπέντε ημερών να συλλάβουν έναν λαθροθήρα στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Ολα ξεκίνησαν στις 16 Ιουλίου, όταν ο Απόστολος Καραλής τυχαία ανακάλυψε σε δασική περιοχή κοντά στην Πάλαιρο μια αυτοσχέδια παγίδα για σύλληψη αγριόχοιρων.

Μέσα στην παγίδα υπήρχε δόλωμα το οποίο ο λαθροθήρας άλλαζε αρκετά συχνά και όταν ο αγριόχοιρος προσπαθούσε να φάει το δόλωμα εγκλωβιζόταν εκεί.

Οι τρεις θηροφύλακες αποφάσισαν να παρακολουθούν με βάρδιες τον χώρο γύρω από την παγίδα, ώστε να συλλάβουν τον λαθροθήρα επ’ αυτοφώρω.

Από τις 16 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα 1 Αυγούστου ο λαθροθήρας ήρθε αρκετές φορές να αλλάξει το δόλωμα. Το δόλωμα στην αρχή ήταν εντόσθια μέσα σε ένα τούλι, ενώ αργότερα αποφάσισε να το αλλάξει και έβαλε καρπούζι αλλά και ντομάτα. Μάταια όμως.

Δόλωμα στην παγίδα…
Οι αγριόχοιροι, για δικούς τους λόγους, δεν πλησίαζαν. Οι θηροφύλακες ήταν καλά κρυμμένοι μόλις λίγα μέτρα μακριά από την παγίδα και ο φόβος να γίνουν αντιληπτοί ήταν μεγάλος. Ετσι τη Δευτέρα 1 Αυγούστου στις 8 το πρωί αποφάσισαν να τον συλλάβουν όταν άλλαζε το δόλωμα στην παγίδα.

Πρόκειται για έναν 60χρονο, κάτοικο Παλαίρου και συνταξιούχο δάσκαλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λαθροθήρας δεν είναι κυνηγός. Στην αρχή υποστήριξε ότι δεν είναι δική του η παγίδα, αλλά αργότερα ύστερα από ανάκριση των θηροφυλάκων παραδέχτηκε ότι είναι δική του η παγίδα.

Μάλιστα είπε στους θηροφύλακες ότι έχει την παγίδα δύο με τρεις μήνες και την έφτιαξε επειδή τυχαία μια μέρα είδε τους αγριόχοιρους στο χωράφι του. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δεν έχει πιάσει κανέναν αγριόχοιρο.

Η πληθυσμιακή αύξηση των αγριόχοιρων έχει δημιουργήσει πολλούς λαθροθήρες και αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν δικούς αυτοσχέδιους μηχανισμούς για να πιάσουν αγριόχοιρους.

Και όμως η κοινή γνώμη συνεχίζει να αποκαλεί κυνηγούς αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το κυνήγι. Το άτομο που συνέλαβαν στην Πάλαιρο δεν ήταν ποτέ κυνηγός.

Ενας συνταξιούχος δάσκαλος είναι που τώρα ασχολείται με τα χωράφια του και βλέποντας τα αγριογούρουνα στο χωράφι του νόμιζε ότι θα μπορέσει να αποκτήσει με εύκολο τρόπο αρκετό κρέας.

Ομως η διαρκής επαγρύπνηση της Θηροφυλάκης της Δ’ ΚΟΣΕ αλλά και των άλλων ομοσπονδιακών θηροφυλάκων αποφέρει καθημερινά καρπούς.

Οι θηροφύλακες μέρα-νύχτα είναι οι μοναδικοί φρουροί της ελληνικής υπαίθρου και το Σώμα αυτό είναι δημιούργημα των ίδιων των κυνηγών…

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Κουβαράς: Σύλληψη Έλληνα Και Τούρκου Για Κατοχή Αποξηραμένης Κάνναβης

Δρυμός Βόνιτσας – Αφαίρεσαν 22.000 ευρώ από σπίτι!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας