ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Iσχυρές καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της Αττικής – βούλιαξαν ΙΧ στο Κερατσίνι

Iσχυρή καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της Αττικής. Προβλήματα σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα.

Νεροποντή και χαλαζόπτωση προκαλεί ξανάπροβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Στο Πέραμα σημειώθηκε χαλαζόπτωση, ενώ η λεωφόρος Δημοκρατίας θυμίζει ορμητικό χείμαρρο. Η Τροχαία έκλεισε τη λεωφόρο μεταξύ Κερατσινίου και Περάματος στο ύψος του Σκλαβενίτη (επί της Γρηγορίου Λαμπράκη) και στέλνει όλα τα οχήματα προς την οδό Πειραιώς, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Στο Κερατσίνι παρασύρθηκαν οχήματα.

Ειδικότερα, προβλήματα σημειώνονται σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα. Στο Κερατσίνι η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, 7 στο Πέραμα και 16 στη Σαλαμίνα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο Κερατσίνι, η Τροχαία από τις 11 το πρωί έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη. Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάζονται στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Σημειώνεται ότι λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα. Σύμφωνα με τον δήμο, έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι καθαρισμοί, γεγονός που συνέβαλε στο να μην υπάρξουν σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής καταιγίδας. Τέλος, γίνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Προβλήματα παρουσιάζονται στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ασπροπύργου, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία σημειώνονται και στην Πειραιώς.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε και η χθεσινοβραδυνή καταιγίδα στην περιοχή της Αττικής που συνοδευόταν από κεραυνούς ενώ στο κέντρο της Αθήνας έπεσε χαλάζι.

Πηγή: Thetoc.gr