ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «πιο θλιμμένη πολική αρκούδα του κόσμου» – Οργή από φιλοζωικές

Την είχαν κλεισμένη σε κλουβί μέσα σε εμπορικό κέντρο

Η 3χρονη Pizza είναι μία πολική αρκούδα που κρατείτο φυλακισμένη στο εμπορικό κέντρο Grandview, στο νότιο τμήμα της κινέζικης πόλης Guangzhoo.

Ένα βίντεο που την έδειχνε εγκλωβισμένη σε ένα μικρό γυάλινο χώρο περιτριγυρισμένο από τουρίστες που έβγαζαν selfies, ήταν αρκετό για να τη χαρακτηρίσει ως «την πιο θλιμμένη πολική αρκούδα στον κόσμο» προκαλώντας παράλληλα παγκόσμια οργή για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Εικόνες όπως αυτές που έδειχναν την Pizza να χτυπά το κορμί και τις πατούσες της στους μεταλλικούς τοίχους και άλλες που την έδειχναν να είναι κουλουριασμένη με το στόμα της να τρέμει, πάγωσαν τις καρδιές των απανταχού φιλόζωων, οι οποίοι και αντέδρασαν.

Αφίσες τοιχοκολλήθηκαν σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο όπου βρίσκεται το ενυδρείο, με πολλές φιλοζωικές οργανώσεις μάλιστα να μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να κλείσει το «ενυδρείο-κολαστήριο» μια για πάντα.

ggg3

ggg2

Ο αγώνας τους φαίνεται ότι δικαιώθηκε, μόνο προσωρινά, αφού οι υπεύθυνοι αποφάσισαν τη μεταφορά της Pizza στο πάρκο ωκεανού, όπου γεννήθηκε. Δεν παρέλειψαν ωστόσο να επισημάνουν ότι πρόκειται για μία προσωρινή ενέργεια έως ότου ανακαινισθεί το ενυδρείο, όπου και αναμένεται να επιστρέψει.

«Η Pizza έχει υπομείνει μία ζωή με στερήσεις υποφέροντας μέσα στο μικρό γυάλινο κλουβί. Πρέπει να αισθανθεί το ήλιο στη γούνα της, να εισπνεύσει καθαρό αέρα και να κοιτάξει τον ουρανό παρέα με τους γονείς της» αναφέρει μέλος φιλοζωική οργάνωσης, ενώ κάποιος άλλος προσθέτει: «Καμία ανακαίνιση δεν θα κάνει το μέρος κατάλληλο για να ζήσει το ζώο. Η επιστροφή του εκεί συνιστά πράξη απάνθρωπη και άκαρδη».

ggg4

ggg5

Οι πρώτες καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, είδαν το φως της δημοσιότητας ήδη από το Δεκέμβριο του 2015, γεγονός που ώθησε την αρχές να ξεκινήσουν μία εκτεταμένη έρευνα.
Τα αποτελέσματα μάλιστα είναι σοκαριστικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλά ζώα κατά την μεταφορά τους στο πολυκατάστημα Grandview, τραυματίστηκαν βαριά ή σκοτώθηκαν, με τους υπευθύνους από την πλευρά τους να αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

ggg6

ggg7

ggg8

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Άλογο κατέρρευσε εξαντλημένο στην άκρη του δρόμου

Έπνιξε Θαλάσσια Χελώνα Δένοντας Στο Πτερύγιο Της Μπουκάλι Με Τσιμέντο!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας