ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα που έσβησε τα στοιχεία του bullying από τη Γαλακτοκομική Σχολή

Ποια στοιχεία εξαφάνισε το «σκληρό» θηλυκό; Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη Φως στο Τούνελ, παρουσίασε την Παρασκευή 4 Μαρτίου νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες στο θρίλερ του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με την υπόθεση Γιακουμάκη καταπιάστηκε στην εκπομπή της Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας νέα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση. Από την έρευνα του Φως Στο Τούνελ, προκύπτει πως πέραν του σκληρού πυρήνα των σπουδαστών που ασκούσαν βία στον νεαρό από την Κρήτη, υπήρξε και μια γυναίκα, “πρόσωπο-κλειδί” όπως την αποκαλεί η δημοσιογράφος.

“Καλά να πάθει, μίλαγε πολύ…”

Τα όσα είπε η νεαρή σπουδάστρια που ήταν τα μάτια και τα αυτιά του «κλειστού» γκρουπ, προκάλεσαν ανατριχίλα… Η φράση της για τον Βαγγέλη “Καλά να πάθει, μίλαγε πολύ…” εξόργισε τους τηλεθεατές. Σύμφωνα με μαρτυρία και κατάθεση σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής φέρεται να εξαφάνισε στοιχεία-ντοκουμέντα πριν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων ερευνήσουν στα δωμάτια τους. Πιστεύεται ότι σε αυτό είχαν καταγράψει βίαιες και εξευτελιστικές επιθέσεις εναντίον του άτυχου Βαγγέλη, που ενδεχομένως να ενοχοποιούν την ίδια και τους φίλους της.
Όταν τα περιστατικά βίας εναντίον του άτυχου παιδιού έγιναν γνωστά στη Σχολή, άλλη σπουδάστρια που έχει τώρα αποφοιτήσει, πλησίασε την «σκληρή» της παρέας που επηρέαζε τον φίλο της και της ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε βάρος του. Τότε αυτή με απίστευτη κυνικότητα, όπως καταθέτει η σπουδάστρια, της είπε: «Καλά να πάθει». Η σπουδάστρια τη συνάντησε ένα βράδυ στο δωμάτιο της και προσπάθησε να μάθει γιατί κακοποιούσαν τον Βαγγέλη. Εκείνη της απάντησε λακωνικά: «Μην το ψάχνεις. Μίλαγε πολύ.»
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη κ. Δημήτρης Μπούκας, παρενέβη τηλεφωνικά και τόνισε πως έχουν ήδη ξεκινήσει να καταθέτουν μάρτυρες και πως οι κατηγορούμενοι θα είναι οι τελευταίο που θα κληθούν. Κατέληξε πως ευχή της οικογένιας είναι, να είναι το παιδί τους το τελευταίο θύμα bullying.

Τα στοιχεία που εξαφάνισε πριν την έρευνα των αστυνομικών

Καταπέλτης είναι τρεις σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής στις καταθέσεις τους που μελετά η ανακρίτρια Ιωαννίνων. Η πρώτη μάρτυρας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, αναφορικά με συγκεκριμένους “άγριους Κρητικούς”, αλλά και για τη σπουδάστρια από την Πελοπόννησο με το «σκληρό» προφίλ που σχετιζόταν με έναν από αυτούς. Απέφευγε τις παρέες με τις άλλες σπουδάστριες, είχε γίνει το μάτι και το αυτί τους και τους κάλυπτε στις βίαιες επιθέσεις κατά του Βαγγέλη.
Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη παρουσία της στον πρώτο χρόνο φοίτησης του Κρητικού. Διασκέδαζαν ένα βράδυ σε μπαρ στην πόλη των Ιωαννίνων και στην παρέα τους ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός της «σκληρής» ομάδας των σπουδαστών. Ξαφνικά και ενώ ο Γιακουμάκης συζητούσε ανυποψίαστος με έναν άλλο νεαρό της παρέας, ο σκληρός συμπατριώτης του τον γρονθοκόπησε άγρια στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ο Βαγγέλης δεν αντέδρασε…

Ξεφορτώθηκε ενοχοποιητικά στοιχεία

Τα όσα καταθέτει και ο τρίτος σπουδαστής για το ρόλο του «σκληρού» θηλυκού της παρέας των Κρητικών, είναι αποκαλυπτικά και σοκαριστικά. Μία ή δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων μπήκαν στη Γαλακτοκομική Σχολή για να κάνουν έρευνα στα δωμάτια ορισμένων σπουδαστών. Όταν εκείνη το πληροφορήθηκε με απίστευτη ψυχραιμία, έσπευσε να ξεφορτωθεί ένα ντοκουμέντο που πιθανώς να ενοχοποιούσε την ίδια, τον φίλο της και κάποιους άλλους από την «άγρια» παρέα. Ήταν ένα αντικείμενο στο σχήμα και στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου ή σκληρού δίσκου.
Μπήκε στο δωμάτιο του φίλου της και του το έδωσε πριν φτάσουν στο χώρο τους οι αστυνομικοί. Πιστεύεται ότι σε αυτό είχαν καταγράψει βίαιες και εξευτελιστικές επιθέσεις εναντίον του άτυχου νέου, που οι ίδιοι χαρακτήριζαν απλά ως «πλάκες». Το ντοκουμέντο αυτό δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Τι έλεγε τότε στο «Τούνελ» το «σκληρό» θηλυκό της ομάδα

Σοκαριστικά ήταν τα στοιχεία γύρω από τα περιστατικά βίας που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και έφερε στο φως με την έρευνα της η Αγγελική Νικολούλη. Η δημοσιογράφος είχε βρεθεί στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων δέκα μέρες μετά την εξαφάνιση του άτυχου νέου. Τότε είχε συνομιλήσει με συμφοιτητές του Βαγγέλη καθώς και με την ομάδα των σκληρών κρητικών.
Με αδιάψευστο μάρτυρα την κάμερα, η δημοσιογράφος συνομίλησε με μία γυναίκα από το περιβάλλον της Σχολής που την ενημέρωσε για τον περίεργο ρόλο της νεαρής σπουδάστριας. Της είπε πως η συγκεκριμένη κοπέλα δεν έκανε παρέα με άλλες σπουδάστριες παρά μόνο με την ομάδα των σκληρών και σχετιζόταν με έναν από αυτούς. Η γυναίκα αυτή ήταν πεπεισμένη πως η σπουδάστρια ήξερε πολλά για το τι συνέβαινε ακριβώς στον Βαγγέλη.

Η Αγγελική Νικολούλη ήρθε σε επαφή μαζί της. Η σπουδάστρια είπε τότε στη δημοσιογράφο πως τελευταία φορά είχε δει τον Βαγγέλη πριν το μεσημεριανό φαγητό. Υποστήριξε πως ήταν πεσμένος ψυχολογικά γιατί οι βαθμοί του είχαν πέσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η Σχολή επιβράβευε με ένα ταξίδι στην Ιταλία είκοσι σπουδαστές με καλούς βαθμούς και εκείνη υπέθετε πως ο Βαγγέλης είχε στεναχωρηθεί που δεν ήταν ανάμεσα τους. Ισχυρίστηκε στη δημοσιογράφο πως δεν είχε ιδέα σχετικά με τα όσα ακούγονταν για τα βίαια περιστατικά εναντίον του Βαγγέλη και πως δεν ήταν πραγματικά.
Όταν η Αγγελική Νικολούλη τη ρώτησε γιατί ο Βαγγέλης ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο η σπουδάστρια της απάντησε πως οι προηγούμενοι συγκάτοικοι του έπαιζαν δυνατά μουσική και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Τόνισε πως ο Βαγγέλης δεν σταμάτησε να κάνει παρέα μαζί τους και αναφερόμενη στην προσωπική της σχέση με δύο από τους Κρητικούς υποστήριξε πως πρόκειται για καλά παιδιά και σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως τους περιγράφουν.

Η «σκληρή της ομάδας»: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν σας αφορά

Η Αγγελική Νικολούλη λίγες μέρες πριν ο άτυχος νέος βρεθεί νεκρός, είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τη «σκληρή» κοπέλα της παρέας των Κρητικών. Η σπουδάστρια φάνηκε τότε να ενοχλείται από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Απαντούσε μονολεκτικά και προσπαθούσε να αποφύγει τη συζήτηση. Αρνήθηκε ότι είχε δει βίαιες επιθέσεις των συμφοιτητών της σε βάρος του Βαγγέλη και ισχυρίστηκε πως δεν είχε ακούσει καμία σχετική φήμη.

Το πτώμα δεν έφερε προθανάτιες κακώσεις

Ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης από την πλευρά του, παρουσίασε τα ευρήματα που βάλουν τέλος στα σενάρια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, γύρω από τα αίτια θανάτου του 20χρονου φοιτητή.
Μάρτυρας από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, υποστήριζε πως το οστό στον δεξί ώμο του Βαγγέλη, φαινόταν σπασμένο και ζητούσε να διερευνηθεί η αιτία του κατάγματος. Σύμφωνα όμως με τον κ. Βουγιουκλάκη το πτώμα ακτινογραφήθηκε και πουθενά δεν φάνηκε να υπάρχει κάταγμα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε πως δεν μπορούν να βγουν αυθαίρετα συμπεράσματα από μια φωτογραφία και πως το πτώμα δεν έφερε προθανάτιες κακώσεις . Ο κ. Βουγιουκλάκης υποστήριξε πως τα τραύματα στο πρόσωπο προήλθαν κυρίως από τρωκτικά και στο σώμα από μεγαλύτερα ζώα. Από την εξέταση που διενήργησε δεν προέκυψε από πουθενά ότι ο νέος είχε κακοποιηθεί ούτε υπήρχαν ίχνη άμυνας.

Εντοπίστηκε αλκοόλ στον οργανισμό του Γιακουμάκη

Επιπλέον, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως στον οργανισμό του άτυχου φοιτητή υπήρχε αλκοόλ, με τον ιατροδικαστήνα εξηγεί πως η ποσότητα του δεν μπορούσε να προσδιοριστεί λόγω του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε ώσπου να βρεθεί το πτώμα. Στο στομάχι του βρέθηκαν άθικτες οι φακές που είχε φάει εκείνο το μεσημέρι ο Βαγγέλης, καθώς λόγω του κοντινού με το γεύμα θανάτου του, δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία πέψης.
Από τα νύχια του ελήφθη γενετικό υλικό που αποδείχθηκε ότι ήταν δικό του. Γενετικό υλικό ανιχνεύθηκε και στο ύψος της δεξιάς τσέπης του παντελονιού του. Ο κ. Βουγιουκλάκης είπε στη δημοσιογράφο πως βρέθηκε αίμα αλλά δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί αν ήταν δικό του και ανέφερε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση η βοήθεια από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μηδαμινή, γιατί οι καιρικές συνθήκες είχαν αλλοιώσει τα στοιχεία.

Τέλος, σημείωσε πως αίμα βρέθηκε και στο μαχαίρι που επίσης δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί. Μάλιστα υποστήριξε πως το γεγονός ότι το μαχαίρι βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το πτώμα, δείχνει ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος. Διευκρίνισε πως ο νέος πιθανά λιποθύμησε λόγω και του ψύχους που επικρατούσε και μετά πέθανε από αιμορραγικό σοκ.

Δεν μπορεί να είναι κανείς κατηγορηματικός για τα αίτια του θανάτου

Τα στοιχεία δείχνουν πως το πτώμα δεν μεταφέρθηκε από άλλο σημείο καθώς το χώμα που υπήρχε πάνω του ταίριαζε με εκείνο του υπεδάφους που βρέθηκε. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κάτω από το σώμα του είχαν αρχίσει να φυτρώνουν μύκητες που ήταν συμβατοί με το χρόνο που βρισκόταν εκεί.

Ο ιατροδικαστής επεσήμανε επίσης, πως η υγρασία και οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις στην περιοχή έσβησαν πολλά από τα στοιχεία και κατέληξε πως με αυτά τα ευρήματα, χωρίς τη βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και με μέρος του σώματος να λείπει, θα ήταν αντιεπιστημονικό να είναι κατηγορηματικός για τα αίτια θανάτου στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Πηγή: anikolouli.gr