ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά επί Τσίπρα μετανάστες με χειροπέδες

Κατά πληροφορίες πρόκειται για 150 Πακιστανούς και Αφγανούς- Θα τους οδηγήσουν στο κέντρο κράτησης στο παλιό στρατόπεδο της Κορίνθου

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασαν το πρωί στον Πειραιά περίπου 150 Πακιστανοί και Αφγανοί που μεταφέρθηκαν από τη Μυτιλήνη με το πλοίο Blue Star 1.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με μεγάλη ομάδα μεταναστών να ταξιδεύει με χειροπέδες. Ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης που επικαλέστηκε ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες αυτοί δεν ταξίδεψαν με χειροπέδες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Λαγκαδιανό που μίλησε στο MEGA η εξέλιξη αυτή δεν αφορά το Λιμενικό αφού στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Μεταγωγών.

Κατά πληροφορίες οι 150 παράτυποι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης στο παλιό στρατόπεδο της Κορίνθου.

Ένας εκ των 150 μεταναστών μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες, ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Η δήλωση ενός εκ των μεταναστών που ταξίδεψαν από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Ας Θυμηθούμε Μερικά Μηνύματα Που Μας Είχαν Στείλει Οι Anonymous Για Την Κατάρρευση Της Δημοκρατίας Μας Και Για Όσα Επακολουθούν

Συναγερμός Στο Ηράκλειο – Τι Θα Συμβεί Στις 23 Και 24 Μαρτίου

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας