ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Φωτιές» άναψε το μήνυμα του Φίλη για την 25η Μαρτίου και το Πολυτεχνείο

Επίθεση από ιστορικούς – ΝΔ: Ανιστόρητα όσα λέει ο υπουργός Παιδείας

Φωτιές άναψε το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την 25η Μαρτίου, που διανεμήθηκε ώστε να διαβαστεί στα σχολεία και από το οποίο λείπει οποιαδήποτε αναφορά στην Τουρκοκρατία και στους ήρωες του 1821, αντίθετα με την… γερμανική κατοχή και την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, ενώ υποστηρίζει σε αυτό ότι το ελληνικό έθνος γεννήθηκε κατά την επανάσταση!

«Υπάρχουν ανακρίβειες. Δηλαδή ποιο καινούργιο έθνος, ένα έθνος δεν δημιουργείται από την μια στιγμή στην άλλη. Ένα έθνος προϋπάρχει και γίνεται μια επανάσταση εναντίον ενός κατακτητή, όπως είναι στη προκείμενη περίπτωση» αναφέρει ο συγγραφέας και ιστορικός Ήρκος Αποστολίδης. Προσθέτει επίσης ότι ο κατακτητής έχει όνομα και ήταν οι Οθωμανοί, «αλλά εδώ δεν αναφέρεται πουθενά».

«Καταπέλτης» κατά του υπουργού Παιδείας ήταν και ο ιστορικός και συγγραφέας επίσης Σαράντος Καργάκος. «Στο φλύαρο αυτό κείμενο, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην λέξη Τουρκοκρατία, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε έναν έστω από τους αγωνιστές του 1821. Υπάρχει όμως μια ύπουλη διαπίστωση. Ότι το έθνος διαμορφώθηκε μετά την επανάσταση. Είναι τόσο λογικό, όσο και το να υποστηρίζει κανεις ότι μπορεί να φτιάξει σκορδαλιά χωρίς σκόρδο… Υποπτεύομαι ότι ο άνθρωπος αυτός προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα Τουρκοκρατία» τονίζει ο κ. Καργάκος

ΝΔ: Ο Υπουργός Παιδείας συγχέει ανιστόρητα το Ελληνικό με το Ελληνικό Έθνος

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία. «Ό Υπουργός Παιδείας στο μήνυμα του για την 25η Μαρτίου οφείλει να σέβεται την ελληνική διαχρονία. Ο Υπουργός Παιδείας συγχέει ανιστόρητα το Ελληνικό Κράτος, που πράγματι δημιουργήθηκε με την Επανάσταση, με το Ελληνικό Έθνος» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΟΛΜΕ: Καμία εγκύκλιος για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ και το μέλος του ΔΣ Νικηφόρος Κωνσταντίνου, φέτος υπήρξε και σωρεία τηλεφωνημάτων εκπαιδευτικών από σχολεία όλης της χώρας, ότι για πρώτη φορά δεν εκδόθηκε εγκύκλιος που να καθορίζει τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μάρτιου.

Πηγή: Star.gr

Διαβάστε επίσης:

Βασανισμός Του Σκύλου Του Μέχρι Θανάτου…

Τροχαίο Ατύχημα Στην ΕΟ Αμφιλοχίας – Βόνιτσας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας