ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Eurovision 2016: Εκτός τελικού η Ελλάδα

Η Ελλάδα τελικά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της 61ης Eurovision, στις 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη.
Η ελληνική συμμετοχή διαγωνίστηκε στον α’ ημιτελικό, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας θα απουσιάζει από τελικό της Eurovision έπειτα από τη θέσπιση των ημιτελικών.

Οι Argo εμφανίστηκαν δεύτεροι κατά σειρά, σε σύνολο 18 χωρών, ερμηνεύοντας το τραγούδι Utopian Land. Οι Argo είναι οι Βλαδίμηρος Σοφιανίδης τραγούδι-σύνθεση, Χριστίνα Λαχανά τραγούδι, Κώστας Τοπούζης ποντιακή λύρα, Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου φωνητικά και Αλέκος Παπαδόπουλος τύμπανα.

Oι Argo παρουσίασαν μια δυναμική χορογραφία με έθνικ στοιχεία με την ποντιακή λύρα και το τύμπανο να δίνουν το ρυθμό, χωρίς όμως να καταφέρουν τελικά να πείσουν κριτική επιτροπή και ψηφοφόρους. Μαζί με τους Argo επί σκηνής βρέθηκε ο Βασίλης Ρόξενος χορευτής-performer, ενώ η κινησιολογία και η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στη Μαρία Λυραράκη.

«To τραγούδι μας είναι αφιερωμένο σε όλους τους έλληνες fans μας και στον κόσμο σε κάθε γωνιά της Ευρώπης που αγαπάει τη μουσική», δήλωσαν οι Argo λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Globe Arena στη Στοκχόλμη.

Στον α’ ημιτελικό και στην 11η σειρά εμφάνισης διαγωνίστηκε και η Κύπρος η οποία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού, με το ροκ τραγούδι Alter Ego από τους Minus One.

Την παρουσίαση και το σχολιασμό του α’ ημιτελικού έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Αναλυτικά, από τον α’ ημιτελικό το εισιτήριο για τον τελικό της 61ης Eurovision έλαβαν, με την -τυχαία- σειρά που ανακοινώθηκαν:

1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ρωσία
3. Ολλανδία
4. Ουγγαρία
5. Κροατία
6. Αυστρία
7. Αρμενία
8. Τσεχία
9. Κύπρος
10. Μάλτα

Στον β’ ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου, διαγωνίζονται οι:

1. Λετονία
2. Πολωνία
3. Ελβετία
4. Ισραήλ
5. Λευκορωσία
6. Σερβία
7. Ιρλανδία
8. ΠΓΔΜ
9. Λιθουανία
10. Αυστραλία (συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά)
11. Σλοβενία
12. Βουλγαρία
13. Δανία
14. Ουκρανία
15. Νορβηγία
16. Γεωργία
17. Αλβανία
18. Βέλγιο

Στον 61ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συμμετέχουν συνολικά 42 χώρες. Δεκαοκτώ χώρες συμμετείχαν στον α’ ημιτελικό, όσες θα λάβουν μέρος και στον β’ ημιτελικό στις 12/05. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, με τη συμμετοχή συνολικά 26 χωρών. Οι 20 θα αναδειχθούν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και η διοργανώτρια Σουηδία) θα περάσουν απευθείας.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως από φέτος, αλλάζει ο τρόπος που θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα, προκειμένου να εντείνουν την αγωνία για τον νικητή ως το τέλος του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα γίνεται πλέον σε τρία στάδια.

Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 42 χωρών που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς, από έναν ως δέκα, που δίνουν οι κριτικές τους επιτροπές επαγγελματιών.

Στη συνέχεια αυτές οι κριτικές επιτροπές θα δίνουν τους 12 βαθμούς τους.

Τέλος στο τρίτο στάδιο, η Eurovision θα προσθέτει τους βαθμούς που συλλέγονται από κάθε χώρα χάρη στην ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους και φτάνοντας σ’ αυτόν που έλαβε τους περισσότερους. Η αλλαγή χαρακτηρίστηκε ως «η μεγαλύτερη που γίνεται ποτέ από τότε που εισήχθη το σύστημα των 12 βαθμών πριν από περισσότερα από 40 χρόνια».

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Στην Αμφιλοχία

Οπλοστάσιο Βρήκε Η ΟΠΚΕ Στο Νεοχώρι!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανία