ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες που έρχονται το 2017

Νέες ταυτότητες_Ελλάδα
Νέες ταυτότητες_Ελλάδα

Από το 2017 θα αρχίσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, που θα περιλαμβάνουν μικροτσίπ, αλλά και βιομετρικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται.

Παράλληλα, οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, που θα αντικαταστήσουν πιστοποιητικά και δημόσια έγγραφα. «Η επιτροπή του ΥΠΕΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα ταυτότητα. 11 εκατομμύρια έγγραφα και πιστοποιητικά του Δημοσίου θα αποτελούν παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως ενημέρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών και η χώρα θα έχει απαλλαγεί από όλο αυτό το μπέρδεμα. Έτσι, θα μπορούν να διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου».

Για την απόκτηση τω νέων ταυτοτήτων, εκτός από τη φωτογραφία υπάρχει και ένα κόστος των 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι νέες ταυτότητες θα κοστίσουν στο κράτος περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Βύθισαν Αεροπλάνο Σε Παραλία Για Να Προσελκύσουν Τουρίστες

Θλίψη στην περιοχή της Αμφιλοχίας από το θάνατο της 29χρονης μετά από την πλαγιομετωπική με νταλίκα!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας