ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση Καραγκούνη για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών της Αιτωλ/νίας (Ξηρομέρου-Ακτίου Βόνιτσας)

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, αναφορικά με την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, και Δ.Ε. Αλυζίας και Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, περιοχών που έχουν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 417/Β/22-2-2016).

ΘΕΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με το α. 51 του ν. 4369/2016, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Συγκεκριμένα, με την εν λόγω διάταξη, εγκρίνονται επιπλέον θέσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους από τη Λευκάδα, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που αντιμετώπισαν οι μαθητές εξαιτίας του σεισμού της 17ης Νοεμβρίου 2015 και προς άμβλυνση των δυσκολιών από αυτόν.
Δεδομένου ότι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 417/Β/22-2-2016), οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες περιοχές από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, επίσης οι περιοχές του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, και Δ.Ε. Αλυζίας και Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
Ο Υπουργός ερωτάται:
Προτίθεται το Υπουργείο, στο πλαίσιο της αρχής της Ισότητας, να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για τους ανωτέρω μαθητές του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, και Δ.Ε. Αλυζίας και Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, ανάλογη με εκείνη των μαθητών από τη Λευκάδα, αυξάνοντας και για αυτούς τον αριθμό των εισακτέων στις Πανελλήνιες για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ;
Αξίζει να σημειωθεί πως για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, τα σχολεία των εν λόγω Δήμων παρέμειναν κλειστά λόγω των έκτακτων συνθηκών, με αποφάσεις Δημάρχου.

Αθήνα, 10-3-2016
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Πηγή: katounanews.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:

Άκτιο-Αμβρακία: Συμπληρωματικές Συμβάσεις Και Έργο Σκούπα Στον Ορίζοντα


Μέχρι Τον Ιούνιο Του ’16 Η Νέα Παράταση Για Τη Διώρυγα Αμβρακίας