ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε Βόνιτσα και Ναύπακτο

Τη δυνατότητα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου δίνει σε γυναίκες η νέα πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Στη δράση αυτή, που αφορά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι της χώρας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων μια κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στους δήμους προκειμένου να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες να εξεταστούν.

Να σημειωθεί ότι, οι ενδιαφερόμενες θα ενημερώνονται από το δήμο της περιοχής τους για τις ημέρες και ώρες επίσκεψης της κινητής μονάδας.

Για την εξέτασή τους θα πρέπει να έχει κλειστεί ραντεβού το οποίο θα έχει οριστεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες που θα έχει ορίσει ο δήμος της περιοχής.

Οι γυναίκες θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

Να είναι από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να σημειωθεί ότι, δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.

Διαβάστε επίσης: Αμφιλοχία: Τα Μυστικά Του Βάλτου

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σε πρώτη φάση οι Δήμοι: Παρανεστίου, Αργιθέας, Δεσκάτης, Νεστορίου, Αγράφων, Πρεσπών, Ακτίου-Βόνιτσας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Σκιάθου, Μετσόβου, Βιάννου, Ορχομενού, Ζαγορίου, Σαμοθράκης, Οροπεδίου Λασιθίου και Ναυπακτίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, εξήγησαν ότι η δράση χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους δήμους.

«Στόχος είναι «να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας» υπογράμμισε ο κ. Φιλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 384 μαστογραφίες στους 5 πρώτους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πηγή: health.in.gr

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι Τον Ιούνιο Του ’16 Η Νέα Παράταση Για Τη Διώρυγα Αμβρακίας

Θέσεις Εργασίας Στην Ελληνική Στατιστική Αρχή