ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση – σοκ για την κυβέρνηση: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Το Προσφυγικό πληγώνει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος βλέπει ιδιαίτερα αρνητικά τους χειρισμούς της. Η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγράφει πλέον χαώδεις διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτικό της μεταστροφής του κόσμου, έξι μήνες μόλις μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η διαφορά της ΝΔ έναντι του κυβερνώντος κόμματος στην πρόθεση ψήφου φτάνει τις 8 ποσοστιαίες μονάδες. Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του Σκάι δείχνει ότι σε σχέση με ένα μήνα πριν περίπου η διαφορά από το 6,5% εκτινάχθηκε στο 8%, εξαιτίας κυρίως του προσφυγικού που προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις και οι πολίτες χρεώνουν κακούς χειρισμούς σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφεί το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5%, ενώ εκτός “δημοσκοπικής Βουλής” μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι με 2,5% έκαστο. Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων.

Οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες (50,5%) προβλέπουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα είναι η αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για τη Διαφθορά στη Βουλή (το 23% θεωρεί ότι κέρδισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το 16% ο πρωθυπουργός) και η αποδοκιμασία των χειρισμών της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Το 66% θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι λανθασμένη (το 48% διαφωνεί απόλυτα και το 18% μάλλον διαφωνεί) και μόλις το 20% την επικροτεί (8% συμφωνεί απόλυτα με αυτή και 12% μάλλον συμφωνεί). Το 47% θεωρεί ότι η παρουσία προσφύγων στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα, ενώ το 43% όχι.

Η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης, καθώς το 50,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, ενώ το 20,5% εκτιμά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάλογο πνεύμα και ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 31,5% επιθυμεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία και το 36% επιθυμεί άλλη εξέλιξη.
Η Ν.Δ. παρουσιάζει αυξημένη συσπείρωση (81%), ενώ αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει μια αίσθηση αποσυσπείρωσης με το σχετικό ποσοστό να είναι μόλις 43%.

αρχείο λήψης

Ένας στους τρεις θέλει Κυριάκο, ένας στους τέσσερις Αλέξη
Το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ίδια ώρα που 1 στους 4 επιθυμεί μία κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

αρχείο λήψης (1)

Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δυσαρεστημένο είναι το 87,5%, μια εικόνα που δεν αλλάζει ούτε στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπου περισσότεροι από 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.
Πρόβλημα το Προσφυγικό
Πιο συγκεκριμένα, με την κυβερνητική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν συμφωνεί το 64% (πριν από ένα μήνα οι δυσαρεστημένοι για αυτό το ζήτημα δεν ξεπερνούσαν το 53%).

αρχείο λήψης (2)

Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων προβλέπει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες!
Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση σχετικά με την συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την Δικαιοσύνη (σ.σ. την περασμένη Τρίτη).
Σχεδόν οι μισοί δεν την παρακολούθησαν καν, ενώ από όσους… ξενύχτησαν με Βουλή το 23% απαντά πως τις εντυπώσεις κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνει το 16%. Το 15,5% επιλέγει “άλλον”, ωστόσο καθαρός νικητής με το εμφατικό 45,5% είναι ο… “κανείς”!

αρχείο λήψης (3)

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε επίσης:

Αρνούνται Να Φύγουν Οι Πρόσφυγες! Στον Αέρα Η Εφαρμογή Της Συμφωνίας Με Την Τουρκία!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας