ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία στο Αιτωλικό για το νερό και τη λιμνοθάλασσα

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λιμνοθάλασσα και στο νερό ύδρευσης, ζητώντας την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων.

Όπως υπογράμμισαν οι ίδιοι τα προβλήματα υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά από την πλευρά των αρμοδίων υπάρχει αδράνεια. Για το θέμα της ύδρευσης κατηγόρησαν το δήμαρχο για υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν γι’ αυτό και ζητούν: 1) Υδροφόρα που θα δίνει δωρεάν νερό στο Αιτωλικό ή διανομή εμφιαλωμένων, 2) Άμεση δημιουργία διαγνωστικής μελέτης για το νερό, 3) Άμεση διερεύνηση των εναλλακτικών, με προτεραιότητα στην λύση του διυλιστηρίου, 4) Άμεση σωστή λειτουργία βιολογικού καθαρισμού, 5) Άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού της ανατολικής όχθης, 6) 90% έκπτωση στα τέλη αποχέτευσης μέχρι να λειτουργήσει σωστά ο βιολογικός, 7) Να πάψουν να τοκίζονται οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί. Το Αιτωλικό έχει μετατραπεί σε τράπεζα όπου τοκίζει η ΔΕΥΑΜ τα χρήματά της και 8) Ξεχωριστό τιμολόγιο και αναλυτική λογιστική αιτιολόγηση του κόστους ύδρευσης.

Μάλιστα κάποιοι έθεσαν και θέμα ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από το Αιτωλικό καθώς και την ανεξαρτητοποίηση του πρώην δήμου Αιτωλικού από τον δήμο Μεσολογγίου και την αυτονόμησή του, ώστε να διαχειρίζεται μόνος του τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Πηγή: aixminews.gr

Διαβάστε επίσης:

Οξεία Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Σε Βενιζέλο Παπακωνσταντίνου

(Upd)Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε Εγκληματική Οργάνωση Που Μετέφερε Και Εισήγαγε Ναρκωτικά Από Την Αλβανία Στην Ελλάδα

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας