ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα:15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για τον αμερικανό φοιτητή

Στην σκληρή ποινή των 15 χρόνων φυλάκισης με καταναγκαστική εργασία καταδίκασε η Βόρειος Κορέα τον αμερικανό φοιτητή Ότο Βάρμπιερ, τον οποίο έκρινε ένοχο για «εχθρική ενέργεια υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ».

Ο φοιτητής είχε κλέψει κομματικό μπάνερ από το ξενοδοχείο που διέμενε ως «τρόπαιο» -καιδεν τον έσωσαν ούτε τα δάκρυα με τα οποία ζήτησε συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες της Βορείου Κορέας.

Η ποινή δεν ανακοινώθηκε, όπως συνήθως, από τα επίσημα βορειοκορεατικά ΜΜΕ αλλά από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua. Σύμφωνα με αυτό, την ποινή επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο σε δίκη που κράτησε περίπου μία ώρα.

Ο 21χρονος φοιτητής είχε συλληφθεί στην Πιόνγκγιανγκ, όπου είχε ταξιδέψει ως τουρίστας, στις 2 Ιανουαρίου.

Ο φοιτητής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια συνελήφθη με την κατηγορία της τέλεσης «εχθρικής ενέργειας» – σύμφωνα με τα όσα είπε στην ομολογία του που μεταδόθηκε στους βορειοκορεατικούς τηλεοπτικούς δέκτες, έκλεψε ένα κομματικό μπάνερ από τμήμα του ξενοδοχείου που έμενε στο οποίο απαγορευόταν η πρόσβαση για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει στις κάμερες ο φοιτητής, το έκανε επειδή μέλος τοπικής εκκλησίας στη Βιρτζίνια του είχε προσφέρει χρήματα εάν έφερνε πίσω κάτι ως «τρόπαιο» από το ταξίδι του.

Κατά την Πιόνγιανγκ, στόχος ήταν «να πληγούν τα κίνητρα και η εργασιακή ηθική του κορεατικού λαού» -ένας στόχος «πολύ ανόητος», όπως φρόντισε να σημειώσει ο φοιτητής στην ομολογία-διάγγελμα.

 

Πηγή: dete.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανετράπη Νταλίκα Με Άλογα Στην Εγνατία Οδό

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας