ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aποχώρησε η μείζων αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Ακτίου – Βόνιτσας

Γράφει ο Κ.Γεροκωστόπουλος

Εικόνα δημοκρατικής απαξίωσης, ντροπής και κατάντιας το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου κατά τη συνεδρίασή του χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 !

Το θερμόμετρο της έντασης ανεβάζει πρώτος, ως μη όφειλε, ο δήμαρχος κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ στην προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση του Σώματος, κατηγορώντας τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ Κ. (στρατηγό) διότι, όπως είπε μεταξύ πολλών άλλων, ο στρατηγός γράφει δημοσιεύματα στο ιντερνέτ χωρίς να ενημερώνει το δήμαρχό του !

ΑΜΕΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του στρατηγού ο οποίος δηλώνει ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τον φιμώσει και δεν θα του στερήσει την ελευθερία της έκφρασης, πολύ δε περισσότερο ένας ΕΡΝΤΟΓΑΝ του δήμου !

Ωστόσο η αντιπαράθεση οξύνεται και κορυφώνεται όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΛΙΑΠΗΣ Ν. και επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θέτει το αίτημα να συζητηθεί πρώτο, λόγω της σοβαρότητάς του, το θέμα ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου σε ιδιώτη, είτε να αναβληθεί η συζήτησή του.

Το σοβαρό αυτό θέμα ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ είχε προγραμματίσει να συζητηθεί περί το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου (33ο θέμα στη σειρά, σε σύνολο 36 θεμάτων) δηλαδή μεσάνυχτα, προφανώς χωρίς δημότες να παρακολουθούν τη συνεδρίαση και με Συμβούλους εξαντλημένους.

Η μείζονα αντιπολίτευση δια του κ. ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Κ. ως εισηγητή, επισημαίνει τη σοβαρότητα του θέματος της ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου σε ιδιώτη και ΖΗΤΑΕΙ την αναβολή συζήτησής του για την επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με βάση τη σχετική μελέτη που μόλις τη προηγούμενη μέρα είχε αποσταλεί στον επικεφαλής της παράταξης κ. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ και δεν πρόφτασε να διανεμηθεί !

Σχολιάζοντας, θεωρώ υποχρέωσή μου προς τους δημότες να επισημάνω τα εξής:

Η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου, μπαίνει σχεδόν τελευταίο θέμα για συζήτηση στο Συμβούλιο ! Άραγε γιατί ;
Μη έγκαιρη κοινοποίηση της σχετικής μελέτης στην αντιπολίτευση για ενημέρωση και προετοιμασία της ! Άραγε γιατί;
Μη αποδοχή του αιτήματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης για συζήτηση του θέματος ως πρώτου στην ημερήσια διάταξη! Άραγε γιατί;
Μη αποδοχή του αιτήματος της μείζονος αντιπολίτευσης για ΑΝΑΒΟΛΗ συζήτησης του θέματος και εισαγωγή του στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει χρόνος προετοιμασίας και μελέτης ! Άραγε γιατί;
Και για να κορυφωθεί η σύγχυση, η κρυψίνοια και ανικανότητα αυτών που διοικούν το δήμο μας, ακούστε τη συνέχεια :

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει ψηφοφορία επί του θέματος και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψηφίζουν ΟΧΙ στην ΑΝΑΒΟΛΗ ή άμεση συζήτησή του ! Στη συνέχεια ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ δεν θεωρεί ότι το θέμα συζητήθηκε καν προ ημερησίας διατάξεως! Ενώ μόλις λίγο πριν ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ!

Κατόπιν της κατά τον τρόπο αυτό κατάφορης απαξίωσης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη των αποφάσεων για τη προάσπιση του κοινού συμφέροντος των δημοτών, ΣΥΣΣΩΜΗ η Μείζονα αντιπολίτευση της παράταξης «ανοικτός δήμος», ΑΠΟΧΩΡΕΙ από τη συνεδρίαση, αρνούμενη να συμμετάσχει στους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις του δημάρχου κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ και των περί αυτόν προθύμων !

Βόνιτσα 17 Μαρ. 2016

Γεροκωστόπουλος Κ. (στρατηγός)

Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ανοικτός δήμος»

Πηγή:agrinionews.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη 38χρονου Στο Νιοχώρι Για Χασισοφυτεία

ΑΥΤΗ Η 25χρονη ΣΚΟΤΩΣΕ Τον 4χρονο Θετό ΓΙΟ Της- Του Έριξε ΚΑΥΤΟ Νερό


Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας