ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απελευθέρωση παρυδάτιων πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Με επιτυχία απελευθερώθηκαν, στις 15/11/2016, τρία ιδιαίτερα είδη ορνιθοπανίδας, στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού και συγκεκριμένα εντός του χώρου των Αλυκών Άσπρης Μεσολογγίου όπου ως γνωστόν, αποτελεί έναν από τους σημαντικούς σταθμούς ξεκούρασης και διατροφής για αρκετά άτομα από αυτά.

Δύο Φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber), μία Χουλιαρομύτα (Platalea leukorodia) και ένας Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus), μετά από αρκετό καιρό περίθαλψης και φιλοξενίας στην ΑΝΙΜΑ – Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής (Υπεύθυνη κ. Γανωτή) και εν συνεχεία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αφέθηκαν ελεύθερα και δυνατά στο φυσικό τους περιβάλλον υπό την επίβλεψη των στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (κ. Κασβίκη, κ. Παλαιό, κ. Καρανίκα). Ο Αργυροπελεκάνος που απελευθερώθηκε είναι συγκεκριμένα το πτηνό που είχε παρουσιάσει συμπτώματα δηλητηρίασης και είχε περισυλλεχθεί πριν από 2 μήνες από ντόπιο ψαρά της λίμνης Λυσιμαχίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ράλλη (Συνιδιοκτήτη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) όπου μαζί με το εξειδικευμένο επιτελείο του (κ. Καζάζου, κ. Τσάντη) & το μέλος της ΑΝΙΜΑ κ. Ξηρό, συνετέλεσαν στα μέγιστα δυνατά για να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση αυτών των σπάνιων ειδών ορνιθοπανίδας στις προστατευόμενες μας περιοχές.

Στα πλαίσια λοιπόν προσπάθειας διάσωσης περισσότερων τραυματισμένων άγριων ζώων μην διστάζετε να μας καλείτε στο: 2632055094 (τηλ. Φορέα), γιατί η προστασία της φύσης είναι υπόθεση όλων.

unnamed-2-3

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Αμβρακικός Κόλπος – Ένας Από Τους Μεγαλύτερους Υγρότοπους Της Χώρας Μας!

Αμβρακικός Κόλπος: Πλαστικές Σακούλες Εξολοθρεύουν Τις Χελώνες Caretta-Caretta

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας