ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίρριο: Δύο πατρινοί έσωσαν 8χρονο!

αντίρριο, 8χρονος, παρασύρθηκε από ρεύματα
αντίρριο, 8χρονος, παρασύρθηκε από ρεύματα

Σκηνές αλλοφροσύνης στην παραλία του Αντιρρίου το βράδυ της Τρίτης με ένα παιδάκι καθισμένο σε ένα φουσκωτό καθισματάκι να έχει παρασυρθεί από το ρεύμα, κανείς να μην μπορεί να το πλησιάσει, η μητέρα του να λιποθυμά στην παραλία και κραυγές απόγνωσης να ακούγονται παντού!

Ευτυχώς στην παραλία βρέθηκαν δύο Πατρινοί που έδωσαν το παιδάκι! Η μητέρα του αρχικά κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά με το καθισματάκι του 8χρονου και άρχισε να του φωνάζει να βουτήξει στην θάλασσα και να εγκαταλείψει το «φουσκωτό». Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε κοντινό σημείο προς την ακτή, ήξερε μπάνιο και δεν θα κινδύνευε. Όμως φαίνεται πως ο μικρός πανικοβλήθηκε και δεν ανταποκρίθηκε θετικά στην προτροπή της μαμάς του.

Το καθισματάκι με το παιδί επανω απομακρυνόταν. Ενας λιμενικός που βρισκόταν τυχαία στο σημείο βούτηξε στην θάλασσα και άρχισε να κολυμπά γρήγορα, όμως το ρεύμα ήταν τόσο ισχυρό που δεν μπορούσε να πλησιάσει το παιδί! Η μάνα λιποθύμησε βλέποντας το παιδί της να παρασύρεται στο βάθος του Πατραϊκού κόλπου.

Στην Ακτή όμως ήταν και ένας Πατρινός δάσκαλος του τένις, ο Νικόλας Καραχάλιος. Είχε δει σε ένα καφέ σε κοντινό σημείο τον δικηγόρο Θόδωρο Γιοβάνη ο οποίος έχει φουσκωτό. Ετρεξε γρήγορα και τον ειδοποίησε.

Ο Πατρινός δικηγόρος έσπευσε στην παραλία μαζί με τον δάσκαλο του τένις, επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό και άρχισαν να κατευθύνονται προς το παιδί το οποίο είχε ήδη απομακρυνθεί εκατοντάδες μέτρα από την Ακτή. Το σκάφος πλησίασε τον μικρό, οι δύο άνδρες καθησύχασαν το παιδί, το έκαναν να νιώσει ανακούφιση και ασφάλεια, και ο Νικόλας Καραχάλιος στην κυριολεξία το «βούτηξε» και το μετέφερε στο φουσκωτό.

Η συνέχεια δόθηκε στην ακτή. Ολοι έτρεξαν πάνω στο παιδί, η μάνα είχε ήδη συνέλθει διαπιστώνοντας ότι ο 8χρονος ήταν σώος και αβλαβής. Και φυσικά ευχαρίστησε τους δύο πατρινούς, που έσωσαν το αγόρι τους.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά πως η θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου έχει ισχυρά ρεύματα και πολλές φορές έχουν παρασυρθεί στα ανοιχτά ακόμη και κολυμβητές. Προ μερικών ημερών, ένας άλλος Πατρινός, ο Γρηγόρης Αθανασόπουλος, έσωσε νεαρό κολυμβητή που τα ρεύματα τον ειχαν παρασύρει… σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την Ακτή.

Πηγή: dete.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Αμφιλοχίας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας