ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπές στην αγορά εργασίας, απαιτεί το ΔΝΤ

Pedestrians walk past the International Monetary Fund headquarters' complex in Washington Sunday, May 2, 2010. A senior International Monetary Fund official says the IMF's executive board is meeting in Washington to consider how much aid to grant Athens under a massive rescue loan package. (AP Photo/Cliff Owen)

Τα Εργασιακά είναι το μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης και σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει οποιαδήποτε αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, κάτι το οποίο δεν δέχονται οι δανειστές. Όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης, ξεδιπλώθηκαν στο χθεσινό Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν τα ζητήματα που παραμένουν άλυτα στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν σημειώθηκε καμία εντυπωσιακή πρόοδος στα εργασιακά, αναφέρει το αμερικανικό μέσο.

Πέρα από την διαπραγμάτευση, η διαφωνία Αθήνας και ΔΝΤ, έχει πάρει διαστάσεις ιδεολογικής σύγκρουσης. Από την μία πλευρά, η ορθοδοξία της ελεύθερης αγοράς του ΔΝΤ και από την άλλα, η προσκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στην παράδοση της ευρωπαϊκής αριστεράς. Μία σύγκρουση, που βάζει σε κίνδυνο μια συμφωνία την οποία χρειάζονται η Ελλάδα και η Ευρώπη για να αφήσουν πίσω την οκταετή ελληνική κρίση.

Πηγή: kontranews

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Η Ευρώπη Κινδυνεύει

Η Ληστεία Του Αιώνα !!!