ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμφιλοχία: Η ΟΑΣ καλεί σε σύσκεψη τους αγρότες

οας, σύσκεψη, αγρότες, αμφιλοχία
οας, σύσκεψη, αγρότες, αμφιλοχία

Η ΟΑΣ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική επιφυλακή. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις της αντιδραστικής πολιτικής στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κλάδο και την οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, 11 η ώρα στην Αμφιλοχία, στην αίθουσα Τρομπούκη.

Συνάδελφοι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι άμεσες και βαριές θα είναι οι επιπτώσεις με το ξεκίνημα της εφαρμογής των νέων, σκληρών μέτρων τα οποία περιλαμβάνονται στο νόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό που ψήφισε, στις αρχές του περασμένου Μάη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως συνέχεια και συνέπεια της ψήφισης των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, πέρσι το καλοκαίρι, από την κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, τους 222 βουλευτές.

Αυξήσεις 3% στον ΟΓΑ, όπου θ’ ακολουθήσουν και άλλες τα επόμενα χρόνια

Φόρος από το πρώτο ευρω με συντελεστή 13%

Με το «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» μια σειρά από μικρούς και μεσαίους αγρότες βγαίνουν εκτός επιδοτήσεων κιόλα τα άλλα υποβοηθητικά μέτρα

Οι μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που ξεκίνησαν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020
Σε εφαρμογή μπαίνει και το μέτρο της περικοπής κατά 60% της σύνταξης όσων συνταξιούχων αγροτών εξακολουθούν ν’ απασχολούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία και εισπράττουν επιδοτήσεις/ενισχύσεις

Ταυτόχρονα, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κερδοσκοπική επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας οι εμποροβιομήχανοι, επιχειρώντας ν’ αγοράσουν όσο το δυνατόν φθηνότερα τα προϊόντα μας (καπνοπαραγωγοί Μακρυνείας)

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους και εχθρούς μας, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο μας, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους που ρουφούν το αίμα μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε να ορθώνουνε κοινό αγωνιστικό μέτωπο σ’ όλους αυτούς τους αντιπάλους μας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα να μεγαλώνουμε και να μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας.

Απαιτούμε άμεσα να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων χωρίς χαράτσια στους κτηνοτρόφους. Να στελεχωθούν τα δασαρχεία και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Να δοθούν τα χρήματα που μας χρωστάνε, οι επιστροφές φόρου καυσίμων, οι εξισωτικές αποζημιώσεις κτλ.

Όλοι στην σύσκεψη που διοργανώνει η ΟΑΣ Αιτ/νιας την Πέμπτη 11:00 στην αίθουσα Τρομπούκη. Να μην λείψει κανείς, όλοι στον αγώνα!

sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Ζωοκλέφτες στα χέρια της αστυνομίας

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας για τα σκουπίδια, με αναφορές στη Βόνιτσα

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας